DF: Thorning skal til Bruxelles uden store armbevægelser

Skrevet af admin

24/06/2015

Dagens topnyheder

Afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer ikke til Bruxelles med den helt store bevægelsesfrihed.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forud for et møde i Statsministeriet, hvor Helle Thorning-Schmidt sidder på lånt tid efter folketingsvalget, hvor magten skiftede til blå blok.

- Hun er i situation, hvor hun om fungerende statsminister ikke kommer med de store armbevægelser, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det handler om, at Danmark selvfølgelig skal være repræsenteret, og et eller andet sted er der noget symbolsk i, at der, hvor Thorning tager hen, efter at hun er ved at gå af som statsminister, er til Bruxelles, siger han og tilføjer:

- Det må være fornøjeligt for hende at komme ned til vennerne.

Den kongelige undersøger - Venstres formand Lars Løkke Rasmussen - nøjes forud for mødet med at konstatere, at det nu formelt drejer sig om at udstyre Helle Thorning-Schmidt med et mandat til at repræsentere Danmark på topmødet, så den danske stol ikke står tom.

- Min indstilling er, at i denne situation, hvor Helle Thorning-Schmidt er landets fungerende statsminister, så har vi alle sammen en interesse i, at hun skal repræsentere Danmark ved det her topmøde, og det skal vi nu give vores opbakning til, siger han.

- Det her møde er vigtigt i kølvandet på de græske problemer og flygtningepresset på det europæiske kontinent, siger han.

/ritzau/