DF trækker Jelved ind i sag om FCK-angriber

FC København og andre idrætsklubber skal overholde dansk lovgivning. De må som alle andre virksomheder vente på, at deres medarbejdere får arbejdstilladelse, før de kan få nytte af deres evner.

Det mener Dansk Folkeparti, som vil trække kulturminister Marianne Jelved (R) ind i sagen om FC Københavns nye angriber Fanendo Adi. Nigerianeren var med, da FCK søndag mødte FC Vestsjælland i Parken.

Hans spilletilladelse var i orden, men det var de andre formaliteter ikke.

- Jeg er chokeret over, at en fodboldklub ikke overholder dansk lovgivning. Vi må sige, at vi i Danmark arbejder ud fra de love, vi har. De er vores platform, siger Dansk Folkepartis social- og idrætsordfører, Karin Nødgaard.

Hun vil nu høre, hvad kulturministeren vil gøre ved det.

- Vi må finde ud af, hvad hun vil gøre overfor de klubber, som åbenbart bryder de her regler. Og i givet fald, om der skal skrides ind på en eller anden måde, også rent politisk, fortsætter Karin Nødgaard.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen lyder tirsdag i Ekstra Bladet som om, hun gerne ser en vis fleksibilitet på området. Hun mener dog også, at fodboldklubber skal overholde loven på lige fod med andre arbejdsgivere.

På det sidste område er de to fløje så helt enige.

Karin Nødgaard køber ikke FCK's sportsdirektør Carsten V. Jensens argumenter om, at fodboldklubberne ikke har tid til at vente på, at opholds- og arbejdstilladelserne kommer, når de har skrevet kontrakt med en spiller.

- Jeg synes, det virker arrogant, når man siger, at man har respekt for, at der er et regelsæt, men så alligevel bryder det og åbenbart har gjort det flere gange.

- Lovgivningen er nu en gang, som den er. Dispensationer vil være en glidebane. Så vil der være andre typer af firmaer, som vil have andre regler, som passer til dem.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip