DF: Troels Lund må forklare sag om skjulte skatteformuer

Dansk Folkeparti vil have Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen til at forklare, om han kendte noget til sagen om rige danskeres gemte milliarder i Schweiz.

Det siger partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

Det sker, efter at Politiken mandag kan fortælle, at Skat for mere end fire år siden kunne fået udleveret en liste om skatteunddragelse blandt flere hundrede danskere, uden at man tilsyneladende foretog sig noget på trods af, at der angiveligt var 4,8 milliarder kroner ude og svømme.

Andre lande har siden brugt den lækkede liste, og det har ifølge Politiken givet milliarder i landenes kasser. Men altså ikke i Danmark, og det er Skat nu gået i gang med at undersøge årsagen til.

Troels Lund Poulsen har foreløbig afvist at kommentere sagen, og det er dumt, mener Dennis Flydtkjær.

- Den nuværende skatteminister (Benny Engelbrecht (S), red.) skal naturligvis redegøre for, hvad der er gået galt dengang, så vi kan få et overblik over, hvad der eventuelt er gået galt, siger Dennis Flydtkjær.

- Men jeg mener også, at Troels Lund Poulsen som den ansvarlige minister på det pågældende tidspunkt må ud og fortælle, hvad han kender til sagen. At vælge ikke at sige noget er dumt, lyder det fra skatteordføreren.

Han mener, at sagen om de gemte milliarder er grotesk.

- Det er forkasteligt, at Skat ikke har gjort noget for at få opklaret sagen. Skat laver stikkerlinjer og vader ind i almindelige menneskers haver, men når man så får oplysninger om et milliardbeløb i Schweiz serveret på et sølvfad, så sker der ikke noget, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip