DF undrer sig over udvisning af vietnamesisk kvinde

Det fastslår partiets integrationsordfører, Martin Henriksen (DF).

»Det virker som en meget mærkelig situation, og det må være en utrolig ubehagelig situation for familien. Det slår mig ikke som en familie, hvor der er integrationsproblemer, og derfor kan det også være svært at forstå, hvorfor sagen er faldet ud, som den er,« siger han og understreger, at han alene kender sagen fra mediernes omtale.

Yen Ngoc skal udvises, fordi Kenneth Iversen i en periode under sin uddannelse til ingeniør modtog revalideringsydelse, efter at han havde pådraget sig en arbejdsskade. Han har både før og efter sin uddannelse været i job, men trods dette, står moderen til hans barn altså til udvisning, fordi man ikke kan få familiesammenføring, når man har modtaget offentlige ydelser inden for de seneste tre år. Det skriver stiften.dk.

Det har skabt både et folkeligt og politisk pres for at omstøde afgørelsen om udvisning. Men det er svært at indrette reglerne sådan, at de aldrig kommer til at ramme forkert, mener Martin Henriksen.

»Uanset om man fører en stram udlændingepolitik, som vi gjorde i nullerne, eller om man fører en mere lempelig familiesammenføringspolitik, som regeringen gør nu, så er det umuligt at lægge snittet lige der, hvor man tager højde for alle situationer. Det er denne sag nok også udtryk for,« siger han.

Dansk Folkepartis integrationsordfører gør det samtidig klart, at selv om han ikke decideret vil opfordre Morten Bødskov til at gå ind i sagen, så vil partiet ikke stille sig på bagbenene i forhold til en omstødelse af udvisningen af Yen Ngoc.

»Det er ikke min opgave at agere advokat for familien, men jeg kan godt forstå, hvis de gerne vil blive i Danmark. Så må de blive ved med at appellere til myndighederne og justitsministeren. Det er ikke sådan en sag, hvor Dansk Folkeparti vil gå ind og skabe problemer for ministeren. Men det er klart, at hvis han ønsker en generel lempelse af familiesammenføringsreglerne, så skaber vi problemer,« siger Martin Henriksen.

Morten Bødskov afviser at kommentere Yen Ngocs udvisning med henvisning til, at det er en enkeltsag, og det er ifølge Martin Henriksen ikke den store overraskelse.

»Morten Bødskov gør det, som han gør i mange andre sager. Han bukker nakken, når det begynder at blive lidt varmt.«

 

Dagens Gossip