DF vil adskille fagforeninger og a-kasser

Det formoder Dansk Folkeparti, efter at det er kommet frem, at Aarhus Kommune har hyret et byggefirma med polske arbejdere, fordi ledige 3Fere i kommunen afviser at arbejde for 125 kroner i timen.

Partiet foreslår nu, at man adskiller a-kasserne fra fagforeningerne, så det ikke er de samme personer, der skal tale de lediges sag og samtidig skære i deres dagpenge, hvis de afviser at tage et job.»Det går ikke længere, at fagforeningerne har to kasketter på. Spørgsmålet er, om de ledige fra 3F efterfølgende er blevet skåret i dagpenge, som loven siger man skal, hvis de afviser et job. Det tror jeg ikke, er tilfældet,« siger René Christensen (DF), der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

DF vil nu have beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til at svare på, om det er i overensstemmelse med lovgivningen, at 3F »ser igennem fingre med, at deres medlemmer siger nej til arbejde på overenskomstmæssige vilkår«.

»Når man er på dagpenge eller på kontanthjælp, skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det ser ud til, at 3F direkte opfordrer deres medlemmer til ikke at gøre dette, og det vil jeg have ministeren til at vurdere lovligheden af,« siger René Christensen.

I Radikale Venstre er man uenig i udmeldingen fra Dansk Folkeparti. Her mener man ikke, at politikerne skal blande sig i forholdet mellem a-kasserne og fagforeningerne.

»Jeg ser intet tegn på, at 3F aktivt opfordrer deres medlemmer til at afvise ledige job. Jeg mener, det vil være ufornuftigt at ændre det system, vi allerede har. Det ser jeg intet potentiale i,« siger arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq (R).

 

Dagens Gossip