DF vil have ventetidsloft i klagesager

»Det er helt urimeligt, at borgere skal vente så lang tid på at få afgjort sager om eksempelvis tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med at passe et sygt barn eller økonomisk støtte til at indrette boligen, så for eksempel en rullestol kan køre rundt inden døre,« siger Karina Adsbøl.

Både hos Børns Vilkår og hos Danske Handicaporganisationer peger man på, at de lange ventetider kan have store konsekvenser for de implicerede.

»Det er ikke i orden. Det kan dreje sig om mange penge, som folk står og mangler akut. Eller det kan handle om boligombygning til handicappede, hvor folk ikke kan bruge deres bolig i flere år,« siger formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, til Avisen.dk.

»Problemet ved rigtig mange af de sager er, at når der endelig kommer en afgørelse fra nævnet – uanset om den er positiv eller negativ – så vil løbet være kørt. Så vil den støttefunktion, særlig kørestol eller behandling, som barnet (eller den voksne, red.) havde behov for, ikke længere være aktuelt, fordi barnet vil være videre,« supplerer Ingrid Hartelius Dall, juridisk konsulent i Børns Vilkår, til Avisen.dk

Stig Langvad fra Danske Handicaporganisationer opfordrer til, at man får iværksat en særlig indsats rettet for at sikre en højere kvalitet i kommunernes sagsbehandling.

Hos Dansk Folkeparti foreslår Karina Adsbøl et ventetidsloft og vil rette henvendelse til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) for at høre, hvad ministeren vil gøre ved problemet med de lange ventetider.

»Det er klart, at vi skal have bragt ventelisterne ned, men vi skal også sikre os, at kommunerne i højere grad træffer afgørelser, så vi ikke oplever så mange sager, hvor borgerne får medhold. Kommunerne skal oftere få det rigtigt første gang. Derfor vil jeg spørge ministeren til, hvordan hun vil sikre en højere kvalitet i kommunernes sagsbehandling,« siger Karina Adsbøl.

 

Dagens Gossip