DF vil slette boligejeres fødselsår fra tingbogen

Det sker efter, at Ældre Sagen har rejst kritik af, at indbrudstyve nemt kan finde frem til enlige ældre mennesker med ingen eller lav gæld i deres bolig.

»Jeg synes, at det er en helt overflødig oplysning, at man kan se folks fødselsdatoer i den digitale tinglysning. Det er en oplysning, der bør fjernes, netop fordi det gør ældre mennesker utrygge, og fordi vi kan se, at 62 procent af alle indbrud bliver begået mod folk, der er 50 år og deropad. Der er ingen grund til at gøre det nemt for tyvene ved at levere både bopæl og fødselsdato til dem,« fastslår Dennis Flydtkjær (DF), der er IT-ordfører og medlem af Folketingets retsudvalg.

Han bakker op om de Radikale, som vil have slettet boligejernes fødselsår i de digitale tinglysningsbøger.

»Dansk Folkeparti vil støtte, at man fjerner fødselsåret, så man kun kan se de første fire cifre. Det vil vi kigge på, når Folketinget starter op igen til oktober,« siger Dennis Flydtkjær.

Siden 1. juli har man ved hjælp af den digitale tinglysning haft mulighed for at læse tinglysningsbogen på internettet, og på den måde kan alle, herunder kriminelle, gratis finde frem til oplysninger om for eksempel belåningen og ejere af ejendomme. Det er ikke nyt, at boligejerens alder fremgår af tinglysningsdokumenterne, men tidligere kostede det et gebyr at få adgang til oplysningerne.

Men i Dansk Folkeparti, der selv har stemt for den nye tinglysningslov, undrer man sig over, hvorfor boligejernes fødselsdag overhovedet fremgår.

»Det virker helt irrelevant at folk kan se i tingbogen, hvornår folk i boligen er født. Det er ikke de oplysninger, man søger på en tingbog for. Når vi finder ud af, at der er nogle ting, der ikke er hensigtsmæssige, må vi ændre det igen,« siger Dennis Flydtkjær.

 

Dagens Gossip