DF vil smide udenlandske hjemløse ud af Danmark

Meldingen kommer, efter København og Aarhus i lørdagens udgave af Berlingske beretter om et stigende antal udlændinge, der finder nattely i byens parker. De to kommuner vil derfor gerne have mulighed for at tilbyde den udsatte gruppe et tag over hovedet og en seng at sove i.

Mikkel Warming, socialborgmester i København (Ø), ønsker at etablere et transitrum, hvor personerne kan få en seng og mad, bad, varme og lægehjælp.

»Problemet går i hvert fald ikke væk af, at man ingenting gør. Det betyder bare, at der kommer til at ligge flere i vores gader, parker og baggårde, og det er ingen tjent med. Det er jo også til gene for alle mulige andre, når folk sover de steder - det skal man ikke glemme,« siger han.

Tilsvarende toner lyder fra Hans Halvorsen (S), rådmand for sociale forhold i Aarhus.

»De fylder en del i gadebilledet. Når vi gerne vil have, at man kan bevæge sig frit over landegrænserne, så bør det jo også være muligt at tilbyde de her mennesker nogle forhold, som vi kan være bekendt, og som kan få dem væk fra gaden. Men det kan vi ikke ifølge serviceloven,« siger han.

Dansk Folkeparti er uenig med de to kommuner. Partiet mener, at de pågældende personer skal sendes hjem.

»Den største årsag til, at samfundet og politiet ikke kan løse problemerne, er, at EU og det danske politiske system betragter de udenlandske hjemløse som et socialt problem, hvor løsningen er en bedre social indsats. Det er efter vores opfattelse helt forkert,« siger Martin Henriksen og tilføjer:

»Vi mener, at der er tale om et udlændingepolitisk problem, fordi der enten er tale om illegale udlændinge eller udlændinge, som udnytter EU-reglerne om fri bevægelighed. Det er problemet, og det er også her, vi finder løsningen«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip