DF vil vække diskussionen om statsborgerskab igen

Skal man have dansk statsborgerskab, hvis PET vurderer, at man er farlig for nationens sikkerhed? Den diskussion rasede i sommeren 2013, men forud for forhandlingerne om regeringens nye antiterrorpakke i Justitsministeriet bringer Dansk Folkeparti emnet tilbage på bordet.

- Vi vil spørge ministeren, om vi i Folketinget stadig skal give statsborgerskab til personer, som PET advarer imod. Vi kan jo håbe, regeringen har ændret opfattelse, så vi ikke ser det i fremtiden, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup (DF).

Han og formanden, Kristian Thulesen Dahl, har forud for forhandlingerne med justitsminister Mette Frederiksen (S) pakket tasken med forslag til forbedringer af regeringens antiterrorpakke, som den fremlagde torsdag.

- Der er jo kommet et udspil i går, men det er jo interessant at høre, hvad der ligger bag udspillet. Det kan jo være, vi selv har nogle punkter, som vi kan forbedre udspillet med, siger Peter Skaarup forud for mødet.

Ud over forslaget om at kigge på, om man kan få dansk statsborgerskab, hvis PET vurderer, man er til fare for nationens sikkerhed, vil Dansk Folkeparti også foreslå, at man gør noget ved de terrordømte personer, der ikke udvises af landet.

- Vi kan se i medierne, at terrordømte i Danmark faktisk bliver i landet. Selvom de egentlig burde være udvist. Det vil vi spørge regeringen, om det noget, man vil ændre på, set i lyset af det der er sket i weekenden, siger Peter Skaarup.

De terrordømte personer kan ikke udvises af hensyn til de internationale konventioner, der blandt siger, at man ikke kan udvise personer, hvis de risikerer forfølgelse i det land, man udviser dem til.

- Det er meget risikabelt, at vi stadig har terrorister i Danmark, som har fået en dom, men som bliver her på grund af nogle forældede konventioner, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip