DF'er om Mansour-sagen: Vil også kommentere i fremtiden

Dansk Folkepartis udlændinge- og retsordfører, Martin Henriksen, er tilfreds med, at statsadvokaten i København beder politiet om at droppe en sag, hvor blandt andre Martin Henriksen i december 2014 blev politianmeldt for at udtale sig i terrorsagen mod Sam Mansour.

- Det er altid relevant at starte en debat, hvis vi er for flinke i lovgivningen. Alle kan få kritik, selv kongehuset, så det ville jo være mærkeligt, hvis domstolene skulle have fripas, siger han til Ritzau.

Han siger samtidig, at han ikke vil afvise at kommentere konkrete sager i retssalene i fremtiden.

Efter at dansk-marokkaneren Sam Mansour fik lov til at beholde sit danske statsborgerskab i retten, sagde Martin Henriksen følgende:

- Dommen over Mansour er og bliver en skandale. Han burde have frataget sit danske statsborgerskab. Det er logik for burhøns. Sådan er det.

Selv om Martin Henriksen slipper for tiltale, understreger han, at man naturligvis altid skal tænke sig om, inden man ytrer sig om konkrete sager.

- Det er altid en overvejelse, men jeg føler ikke, at jeg skulle have gjort noget anderledes i sagen. Det ville have været noget andet, hvis jeg eksempelvis havde ringet eller skrevet breve til dem, der skulle træffe afgørelsen.

Mansour blev i december idømt fængsel i fire år for at opfordre til drab og for at propagandere for terror.

Ud over Martin Henriksen kom Venstres Inger Støjberg og Karsten Lauritzen samt Pia Kjærsgaard og Peter Skaarup fra DF også med kommentarer til afgørelsen, mens Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, heller ikke kunne dy sig.

Derefter anmeldte Mansours forsvarer de seks medlemmer af Folketinget for at overtræde retsplejeloven. Den siger, at man ikke må komme med udtalelser, der kan påvirke domsmænd eller nævninger, så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip