DFer: Politikere skal turde ændre mening

Bjarne Laustsen beskylder Dansk Folkeparti for at være skyld i, at tusindvis af danskere hver måned mister dagpengene, fordi partiet har stemt for den tidligere regerings dagpengereform. Men det er en desperat mand, der taler, mener Bent Bøgsted.

»Jeg synes, at det er noget pjat, som alene skyldes, at Bjarne Laustsen står i en afmagtssituation, hvor hans eget parti ikke vil være med til at gøre noget. Han er fanget af sin egen regering, der ikke vil lave ændringer her og nu,« siger DFeren.

Bjarne Laustsen sagde tidligere fredag til Berlingske Nyhedsbureau, at han intet har til overs for Dansk Folkeparti, som har erklæret sig parat til »at hjælpe regeringen med at suspendere genoptjeningskravet ved at sætte det tilbage fra 52 til 26 uger.« Dansk Folkeparti har ellers netop selv været med til at ændre genoptjeningskravet fra netop 26 til 52 uger, ligesom partiet lagde stemmer til at halvere dagpengeretten til to år.

Den nye udmelding blev dog langt fra opfattet som en hjælpende hånd af Bjarne Laustsen.

»De er hyklere. Man kan da ikke bruge dem til noget som helst. Det er dem, der er skyld i, at vi står i denne situation. Der havde aldrig nogensinde været flertal for den reform, hvis det ikke havde været for Dansk Folkeparti,« udtalte han til Berlingske Nyhedsbureau.

Men politikere skal netop turde erkende, når de har taget fejl, mener Bent Bøgsted.

»I Dansk Folkeparti indrømmer vi blankt, at vi var med til at forkorte dagpengeperioden og ændre optjeningskravet. Men vi har så også erkendt, at krisen, den var værre, end vi først havde troet. Økonomerne forudså ikke, at krisen ville blive så langvarig og hård. Og så er det vel i orden, at vi som politikere erkender, at tingene forandrer sig,« siger han og fortsætter:

»Jeg er sikker på, at befolkningen synes, at det er fair, at vi som politikere ændrer på ting, som vi selv har været med til at lave, når vi kan se, at tingene ændrer sig.«

DFs arbejdsmarkedsordfører erkender dog samtidig, at havde partiet vidst, hvad man ved nu, så havde det sikkert stadig været en del af reformen omkring dagpengene.

»Hvis vi havde vidst dengang, at tingene havde set ud som i dag, så havde vi nok ikke lavet reformen på samme måde dengang. Det kan godt være, at vi havde kigget på en reform af dagpengene, men ikrafttrædelsestidspunktet var nok blevet udskudt, til vi var sikre på, at vi var ovre krisen,« siger Bent Bøgsted.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip