DFer vil have militæret til undsætning i belastede områder

»Der er mange opgaver, der kunne løses af militæret eller militærpolitiet. Det vil frigøre ressourcer til politiet, der så vil kunne løse deres opgaver,« siger han.

Spørgsmål: Forestiller du dig, at militæret skal være bevæbnet i de her områder?

»Jeg kan ikke forstå, hvorfor der skal sidde en bevæbnet politimand i en fartkontrol. Det vil måske være bedre at få den betjent, der ud hvor problemerne er voldsomme, og lade en militærperson tage sig af den bløde opgave uden våben,« siger han.

Spørgsmål: Er det et udtryk for, at der skal sættes hårdt mod hårdt?

»Politiet må ikke blive kørt ud på et sidespor, hvor bandekriminaliteten tager overhånd. De farlig elementer skal fjernes. Politiet siger selv, der mangler folk. Hvis ikke vi gør noget, ender det hele i et stort morads.

Spørgsmål: Politiet er uddannet til at løse politiopgaver. Hvordan kan militæret overhovedet bidrage til at løse problemerne i nogle boligområder?

»Der er altså mange politiopgaver eksempelvis at køre en fange fra det ene sted til det andet, som jeg mener, godt kan løses uden, det er en uddannet betjent. Det er urimeligt, hvis der ikke er ressourcer til at opklare indbrud og håndtere borgernære opgaver. Det kan vi løse på den måde her måde.

Jørn Dohrmann (DF) er ifølge JydskeVestkysten særligt opmærksom på den verserende konflikt mellem Bandidosrockere og indvandrergrupperinger i området Skovparken i Kolding. Ifølge Dohrmann mangler politiet i Sønderjylland 700 betjente.

 

Dagens Gossip