DGI formand hilser ny kulturminister velkommen

06/12/2012 11:09

Elo Christoffersen

Nyheder
Idrætten får i dag ny minister. Den radikale Marianne Jelved tiltræder som ny kulturminister, og hun kommer til at spille en vigtig rolle for den kommende udredning af idrættens økonomi og struktur, som Kulturministeriet skal foretage, mener formand for DGI, Søren Møller. - DGI ønsker Marianne Jelved tillykke med posten som kulturminister. Jeg opfatter Marianne Jelved som en meget erfaren politiker, der er klar til at udvise politisk ledelse baseret på klare principper. Det er egenskaber, jeg sætter stor pris på, og egenskaber, der bliver brug for i den kommende politiske proces, hvor idrættens økonomi og struktur sættes under lup, siger han. Søren Møller fremhæver, at DGI håber på en åben og fordomsfri diskussion om idrættens fremtid i den kommende udredning. Han beklager samtidig Uffe Elbæks afgang. - Vi har i DGI har haft et glimrende samarbejde med Uffe. Han var dybt engageret i idrætten, havde en fin fornemmelse for de politiske udfordringer og ønskede tydeligvis at sætte sit præg på udviklingen. Jeg er sikker på, at Uffe Elbæk vil finde andre måder at udfolde sin indsigt og visioner på til gavn for kulturlivet – og måske også idrætten, slutter Søren Møller.

Mest læste i dag

Idrætten får i dag ny minister. Den radikale Marianne Jelved tiltræder som ny kulturminister, og hun kommer til at spille en vigtig rolle for den kommende udredning af idrættens økonomi og struktur, som Kulturministeriet skal foretage, mener formand for DGI, Søren Møller.

- DGI ønsker Marianne Jelved tillykke med posten som kulturminister. Jeg opfatter Marianne Jelved som en meget erfaren politiker, der er klar til at udvise politisk ledelse baseret på klare principper. Det er egenskaber, jeg sætter stor pris på, og egenskaber, der bliver brug for i den kommende politiske proces, hvor idrættens økonomi og struktur sættes under lup, siger han.

Søren Møller fremhæver, at DGI håber på en åben og fordomsfri diskussion om idrættens fremtid i den kommende udredning. Han beklager samtidig Uffe Elbæks afgang.

- Vi har i DGI har haft et glimrende samarbejde med Uffe. Han var dybt engageret i idrætten, havde en fin fornemmelse for de politiske udfordringer og ønskede tydeligvis at sætte sit præg på udviklingen. Jeg er sikker på, at Uffe Elbæk vil finde andre måder at udfolde sin indsigt og visioner på til gavn for kulturlivet – og måske også idrætten, slutter Søren Møller.