DHF-formand om EM-farce: Det er vores ansvar

Formanden for Dansk Håndbold Forbund (DHF), Per Bertelsen, erkender, at forbundet ikke har været tilstrækkeligt opmærksom i sagen om antallet af VM-pladser, der er på spil ved EM i Serbien.

Den danske delegation har hele tiden troet, at der var tre pladser at spille om, og at Danmark dermed kunne kvalificere sig direkte til næste års VM ved at slå Rusland på lørdag i kampen om femtepladsen.

Det viste sig efter kampen mod Norge torsdag aften ikke at holde stik.

- Vi fralægger os ikke ansvaret. Vi kan ikke give det videre til andre. Vi har ikke været skarpe nok til at få stillet de spørgsmål.

- Jeg vil ikke bare pege fingre af nogen. Når vi kommer hjem, vil vi kigge på det, sådan at staben omkring landsholdet altid har de 100 procent korrekte oplysninger, inden de går i gang.

- Det troede vi også, vi havde her. Det har så bare ikke været tilfældet, siger Per Bertelsen.

Årsagen til påstyret er, at der tidligere har været tre VM-billetter, der skulle uddeles ved EM. Men på et møde i juni besluttede EHF at ændre det til to.

Per Bertelsen var en af de tilstedeværende danskere på kongressen i Monaco, men husker ikke den regelændring.

- Jeg erindrer ikke, at jeg har fået de oplysninger dernede. Der hersker da ingen tvivl om, at vi har fået de oplysninger dernede, men det var ikke det, jeg havde fokus på i de fem dage, vi var dernede.

- Det var en stor valgkongres, hvor der var fokus på rigtig mange ting. At det her så er smuttet i mit hoved, det kan jeg kun beklage, siger Per Bertelsen.

Siden sendte DHF tre mand af sted til et teknisk møde i den serbiske by Nis, umiddelbart inden slutrundens start.

Her mener den danske delegation, at den blev misinformeret af EHF.

- Det er en lortesag. Vi føler lidt, at DHF kommer i galgen for noget, vi ikke 100 procent selv er skyld i, mener Per Bertelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip