DI: 7.500 risikerer fyring inden nytår

Der kan vente en rigtig ubehagelig julegave på vej til tusindvis af danskere.

7.500 job er nemlig i fare inden årets udløb på grund af tynde ordrebøger i de danske eksportvirksomheder.

Det viser tal fra Dansk Industris virksomhedspanel blandt 453 medlemsvirksomheder.

- Vores virksomhedsledere er blevet spurgt om, hvordan de ser på mulighederne for beskæftigelsen i det kommende kvartal. Og de ser en samlet nedgang på 7.500 arbejdspladser, siger underdirektør Steen Nielsen til Newspaq.

De danske eksportvirksomheder har i øjeblikket svært ved at afsætte deres varer på det europæiske marked på grund af landenes haltende økonomier.

Men heller ikke i servicevirksomhederne er der lyspunkter for beskæftigelsen.

- Der er heller ikke udsigt til stigende beskæftigelse. De bliver ramt af, at det ser sløjt ud for de eksporterende virksomheder, siger Steen Nielsen.

Næsten to ud af tre virksomheder mener samtidig, at den hårde skatte- og afgiftspolitik i Danmark vil koste job over de næste fem år.

- En af vores hovedudfordringer er, at vi har et meget højt omkostningsniveau i Danmark, som skal bringes ned, hvis vi skal være konkurrencedygtige igen. Men vi skal også øge produktiviteten og arbejdstiden igen, siger Steen Nielsen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip