DI bifalder mere aktiv hjemmehjælp

Den store erhvervsorganisation opfordrer regeringen til at inddrage danske virksomheder inden for velfærdsområdet i arbejdet.

Pension - din guide til boligydelse, pensionstillæg og ældrecheck til førtidspension og aldersopsparing. 

»En række danske virksomheder har i flere år arbejdet med hjemmehjælp, genoptræning og sygepleje både herhjemme og i andre lande. Virksomhederne har derfor stor erfaring med eksempelvis at få ældre til at gå igen efter faldulykker, eller at små skavanker ikke udvikler sig til noget kronisk,« siger Mette Rose Skaksen, branchedirektør i DI Service, som har været medlem af kommissionen.

DI peger på, at velfærdsteknologiske tiltag som loftlifte samt digitale løsninger som genoptræning over computeren er vigtige, når man skal tilrettelægge hjemmehjælpen. I det henseende er det oplagt at etablere et offentligt-privat samarbejde, der kan bidrage til at udvikle nye og smarte løsninger, der kan bistå de ældre med at blive uafhængige af hjælp i længere tid og selv bestemme over deres liv.

Opskrifter - Find lækre opskrifter på nem og billig mad på vores guide. Æggekage opskrift, chili con carne og waldorfsalat til lammekølle og til blødkogt æg.

»Det er ikke kommuner og regioner, der udvikler ny teknologi. Det sker i de private virksomheder i et tæt samspil med den offentlige sektor, hvor virksomhederne kan udvikle og afprøve nye løsninger. Hvis vi skal udvikle smartere måder at drive ældrepleje på, er kommuner og regioner derfor nødt til at åbne mere op for private virksomheder,« siger Mette Rose Skaksen.

Blodtryk

Blodtryk er vigtigt at få målt, da det kan sige meget om både hjertets og blodkarrenes tilstand. Et forhøjet blodtryk øger nemlig risikoen for alvorlige sygdomme som blodpropper og hjertekrampe.

Hvad er normalt blodtryk og hvornår er det for højt? Her kan du læse alt om blodtryk og hvordan det måles. Mange danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det, og det kan medføre en række livstruende sygdomme.

 

 

Dagens Gossip