DI roser unge for uddannelsesvalg

»Det er altid godt, når unge vælger at uddanne sig. Men den positive historie i år er især, at endnu flere unge vælger uddannelser, som giver dem gode muligheder for job efterfølgende. Det er en virkelig glædelig udvikling, hvor danske unge tydeligvis vælger uddannelse både med hovedet og med hjertet,« siger underdirektør Charlotte Rønhof fra DI.

Opgørelsen fra Uddannelsesministeriet viser, at 88.040 personer har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en stigning på ni procent i forhold til 2012.

Charlotte Rønhof understreger, at DI har opfordret de unge til at være opmærksomme på, hvilke videregående uddannelser, som giver de bedste udsigter til et job. DIs fremskrivninger viser, at virksomhederne blandt andet kommer til at mangle personer med tekniske og naturvidenskabelige universitetsuddannelser. Derimod er der ifølge DI en række af de humanistiske uddannelser, som arbejdsmarkedet ikke vil have en øget efterspørgsel efter i de kommende år.

»På universitetsuddannelserne er det godt nyt, at de tekniske og naturvidenskabelige bacheloruddannelser er med til at hive ansøgertallet op,« siger Charlotte Rønhof.

 

Dagens Gossip