Diamond League åbner døren for dansk hækkeløber

Skrevet af admin

02/07/2015

Dagens topnyheder

Efter at have sat dansk rekord de seneste to lørdage havde hækkeløberen Sara Slott Petersen egentlig set frem til en rolig weekend hjemme i Aarhus.

Onsdag indløb der imidlertid en invitation fra arrangørerne af lørdagens Diamond League-stævne i Paris, og det var et tilbud, som den 28-årige rekordholder ikke kunne afslå.

- Jeg risikerer selvfølgelig at få den dårlige inderbane, når jeg er med på et afbud, men det er nu, jeg har min chance for at bevise, at jeg hører til i dette selskab.

- Og den chance er jeg nødt til at gribe, siger Sara Slott Petersen i en pressemeddelelse.

Danskeren kan få sin debut i den fornemste stævneserie, der finder sted på Stade de France i Paris, hvor der ventes 50.000 tilskuere.

Stævnet i Paris hører til blandt de største i diamant-serien, som fra maj til september kommer forbi 14 byer.

Sara Slott Petersens start i Paris er den foreløbige kulmination på en forrygende sæson, hvor de første fire starter har resulteret i lige så mange sejre såvel som tre danske rekorder, den seneste i Polen i tiden 54,79 sekunder.

En femte sejr på stribe vil dog være en mindre sensation, for med i lørdagens løb er nummer to, seks, syv og otte på den øjeblikkelige verdensrangliste.

Danskeren er efter sidste weekends amerikanske mesterskaber rykket tre pladser ned til en 13.-plads.

400 meter hæk er programsat til lørdag klokken 20.05.

/ritzau/