”Dicte” indtager Aarhus igen

Der var gensynsglæde i Aarhus, da der i dag blev budt velkommen til fortsættelsen af den populære tv-serie "Dicte".

Baseret på karakteruniverset fra Elsebeth Egholms populære kriminalromaner har de to hovedforfattere Ida Maria Rydén og Dorte W. Høgh skrevet en ny medrivende sæson om journalisten Dicte Svendsen. Anden sæson af "Dicte" får premiere på TV2 i efteråret 2014.

Første sæson af den populære tv-serie blev i gennemsnit fulgt af over 1,2 millioner seere, og fortsættelsen om journalisten Dicte Svendsen og politiefterforskeren Wagner har været i hænderne på de to hovedforfattere i over et år.

Tv-serien er stadig stærkt forankret i Aarhus, og optagelserne kommer til at foregå i og omkring Aarhus på location såvel som i studierne i Filmby Aarhus.

- Vi er superstolte af ”Dicte” og glæder os meget til at tage hul på endnu en sæson, hvor Dicte springer ud af bøgernes kriminalgåder og får sit eget liv. Seerne elskede første sæson af ”Dicte”, og det er fantastisk at kunne sætte ti nye afsnit i gang, siger TV2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Nye originale historier

Den nye sæson byder på nye mordgåder og dramatiske udfordringer for det farverige karaktergalleri. Hovedforfatterne Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén har denne gang skabt deres egne historier og videreudviklet karaktererne, der er baseret på Elsebeth Egholms oprindelige bogforlæg.

- Vi er rigtig glade for at kunne arbejde videre med Elsebeths karakterer i endnu en sæson af "Dicte". Vi har denne gang selv skabt en masse nye, spændende historier, og det har både været en frihed og en udfordring. Historierne er i høj grad inspireret af ting, der sker omkring os, og af problematikker, som vi og mange danskere oplever som aktuelle i vores liv og vores verden, fortæller hovedforfatterne Ida Maria Rydén og Dorte W. Høgh.

Udenlandsk efterspørgsel

- Danske tv-serier er voldsomt eftertragtet i udlandet, og efter den udenlandske succes på første sæson af ”Dicte’” er det interessant at bemærke, at vi allerede har solgt serien til en lang række lande, før vi starter optagelserne på den nye sæson, siger Jonas Allen, producent i Miso Film.

Ny på holdet: Andrea Vagn Jensen

Iben Hjejle spiller Dicte Svendsen, og Lars Brygmann er politiefterforskeren Wagner. I rollen som Dictes veninde Anne ses Lærke Winther, Lars Ranthe er eksmanden Torsten, mens kæresten og kollegaen Bo spilles af Dar Salim.

Dagbladets redaktør Kaiser spilles af Peter Schrøder, og desuden optræder Emilie Kruse som Dictes datter Rose, mens Ditte Ylva Olsen er efterforskeren Bendtsen. Ny på holdet er Andrea Vagn Jensen, der spiller politidirektøren Louise Holm.

Miso Film producerer serien for TV2 i samarbejde med TV4 Sverige og TV2 Norge med støtte fra Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Kommune. Serien er udviklet med støtte fra EUs MEDIA program og DFIs Public Service Pulje.

Optagelserne startede i dag og slutter i juli, og sæson 2 af "Dicte" får premiere på TV2 i efteråret.

 

Dagens Gossip