DIF: Kyllingen har åbnet en lukket verden

Der er store roser fra Danmarks Idræts-Forbund til cykelrytteren Michael Rasmussen, der torsdag indrømmede mere end 12 års dopingbrug og samtidig indstillede karrieren.

Ikke fordi han indrømmede sandheden om sin egen blakkede fortid, men fordi han angiveligt har fortalt alt, hvad han har oplevet, vidst, hørt og set i cykelsporten i sin karriere.

Morten Mølholm Hansen, der er udviklingschef i DIF og medlem af Anti Doping Danmarks bestyrelse, har været involveret i sagen helt fra begyndelsen og deltaget i afhøringerne.

- Vi møder ofte det argument fra ryttere og i befolkningen, at vi bare skal kigge fremad og lade fortiden ligge. Men i kraft af afhøringerne af Michael Rasmussen har vi fået et detaljeret og eksklusivt indblik i en ellers lukket verden.

- Den viden er utrolig vigtig at have for DIF og Anti Doping Danmark i forbindelse med det fremadrettede arbejde for at afsløre dopingmisbrug og for at forhindre, at det finder sted, siger Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.

Michael Rasmussen har de seneste uger været til afhøringer hos antidopingmyndighederne for USA, Holland og Danmark

Morten Mølholm Hansen mener, at Michael Rasmussens indrømmelse sender et vigtigt signal til især de unge cykelryttere.

- Det er også vigtigt at sende det signal, at hvis du doper dig, så kommer du til at stå til regnskab for det på et tidspunkt.

- Det kan godt være, at du ikke bliver opdaget lige med det samme, men så bliver du det senere, siger Morten Mølholm Hansen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip