Diktaturstat langer ud efter fjollet komedie

En grænseløs selvironi er måske ikke ligefrem det første, man forbinder den nordkoreanske ledelse med.

Derfor kan det da også næppe komme bag på folkene bag den amerikanske komedie "The Interview", at filmens ufrivillige omdrejningspunkt, diktaturstatens øverste top, ikke føler sig synderligt underholdt af komedien.

Det forklarer leder af det såkaldte "Center for fred mellem USA og Nordkorea" og uofficiel talsmand for det nordkoreanske styre, Kim Myong-chol, til avisen The Telegraph.

- Der er en særlig ironi i det her plot, fordi den viser desperationen hos den amerikanske regering og i det amerikanske samfund. En film om henrettelsen af ledere i andre lande spejler det, som De Forenede Stater har gjort i Afghanistan, Irak, Syrien og Ukraine. Og lad os ikke glemme, hvem der dræbte John F. Kennedy - amerikanere, siger han.

I filmen, der endnu ikke har haft premiere, spiller James Franco en fiktiv talkshow-vært, der får et interview i stand med den nordkoreanske leder Kim Jon-un. Men den amerikanske efterretningstjeneste CIA øjner hurtigt en oplagt mulighed og hyrer Franco og hans producer, skuespiller Seth Rogen, som snigmordere, der skal gøre det af med diktatoren.

Den uofficielle talsmand er dog temmelig sikker på, at Kim Jong-un nok skal se den kontroversielle komedie. Men al den vold passer nu slet ikke til det nordkoreanske styre, mener Kim Myong-chol, der foretrækker den britiske filmindustri.

- James Bond er en god karakter, og de film er meget mere fornøjelige, siger han.

Nyheden om den nordkoreanske modvillighed er nået frem til Seth Rogen, der dog vælger at se tingene fra den absolut lyseste side.

- Kim Jong-un har åbenbart tænkt sig at se #TheInterview. Jeg håber, han kan lide den!, tweeter den skægge skuespiller.

"The Interview" har dansk biografpremiere den 16. oktober.

Newspaq

 

Dagens Gossip