Din kat risikerer stress: Du må ikke stryge den på pelsen

08/10/2013 17:21

Holger Madsen

Nyheder
Det er forskere fra Universiteterne i Lincoln, Sao Paulo og det nationale veterinære universitet i Østrig, der står bag undersøgelsen. Og resultatet kommer nok bag på de fleste katte-ejere, for kattene er åbenbart ikke altidså vilde med at blive nusset som vi tror. Faktisk mener forskerne at kunen bevise, at mange katte direkte bliver stressede af at blive strøget med pelsen, skriver psys.org. LÆS OGSÅ: Meget uheldigt: Parasit gør mus frygtløse over for katte Selv om det ellers ofte ser ud til at kattene virkelig elsker det. Forskerne ville undersøge hvordan kattene har det med at lave sammen med mennesker og andre katte i et hjem. Og selv om kattene måske ikke altid ser ud til, at nyde andre kattes selskab, ja så er det faktisk ikke et problem. Kattene er nemlig gode til organisere sig, så de selv finder den fred og ro der skal til for ikke at blive stresset. LÆS OGSÅ: Heldig kat: Killing overlevede 60 kilometer lang køretur i fælg på bil Til gengæld er det værre med menneskernes påvirkning. - Katte, der tolerer at blive kælet og strøget med pelsen, har lettere tendens til at blive stresset end de katte, der siger fra eller accepterer det, siger professor Daniel Mills fra universitet i Lincoln. Så du risikerer altså at stresse din kat ved bare at kæle løs med den. Det kan jo være svært at se, om din kat kun modvilligt er med på at blive uglet i pelsen.

Mest læste i dag

Det er forskere fra Universiteterne i Lincoln, Sao Paulo og det nationale veterinære universitet i Østrig, der står bag undersøgelsen.

Og resultatet kommer nok bag på de fleste katte-ejere, for kattene er åbenbart ikke altidså vilde med at blive nusset som vi tror.

Faktisk mener forskerne at kunen bevise, at mange katte direkte bliver stressede af at blive strøget med pelsen, skriver psys.org.

LÆS OGSÅ: Meget uheldigt: Parasit gør mus frygtløse over for katte

Selv om det ellers ofte ser ud til at kattene virkelig elsker det.

Forskerne ville undersøge hvordan kattene har det med at lave sammen med mennesker og andre katte i et hjem.

Og selv om kattene måske ikke altid ser ud til, at nyde andre kattes selskab, ja så er det faktisk ikke et problem.

Kattene er nemlig gode til organisere sig, så de selv finder den fred og ro der skal til for ikke at blive stresset.

LÆS OGSÅ: Heldig kat: Killing overlevede 60 kilometer lang køretur i fælg på bil

Til gengæld er det værre med menneskernes påvirkning.

- Katte, der tolerer at blive kælet og strøget med pelsen, har lettere tendens til at blive stresset end de katte, der siger fra eller accepterer det, siger professor Daniel Mills fra universitet i Lincoln.

Så du risikerer altså at stresse din kat ved bare at kæle løs med den.

Det kan jo være svært at se, om din kat kun modvilligt er med på at blive uglet i pelsen.