Din te er fyldt med insekt- og svampegift

Dårligt nyt for te-drikkere i hele verden.

Flere te-mærker, blandt andet verdens mest populære te - den gule “Label”-te fra Lipton indeholder uhyggeligt store og ulovlige mængder er pesticider. Blandt andre to forbudte og ulovlige former for insektgift.

Det skriver GreenPeace i en ny rapport.

I alt har organisationen fundet kraftige spor af 34 forskellige, farlige sprøjtemidler.

I en prøve med 46 forskellige te-produkter, blev der i 29 af dem fundet pesticider, som er strengt ulovlige at bruge i tedyrkning.

Ét af dem er insektmidlet monocrotophus - det samme middel, som ved et uheld slog 23 indiske skolebørn ihjel, fordi køkkenpersonalet havde hældt madolie i beholdere, som tidligere var blevet brugt til at opbevare giften.

Et andet af midlerne, som også blandt andre er blevet fundet i den populære 'Twinings English Breakfast'-te, er sprøjtegiften DDT (dichlordiphenyltrichlorethan). Og dét på trods af, at midlet har været ulovligt at anvende i indiske landbrug siden 1989. I Danmark har DDT været ulovligt siden 1969. Stoffet har vist sig at være særligt farligt for en del rovfuglearter, og førte faktisk til, at vandrefalken uddøde i det nordøstlige USA, mens den andre steder i verden gik kraftigt tilbage.

I den populære Lipton Yellow Label-te blev der fundet 16 forskellige sprøjtemidler.

Ifølge GreenPeace, har flere af te-firmaerne, blandt andet storproducenten Unilever, heldigvis allerede reageret på organisationens rapport, og vil foretage en større undersøgelse af sagen.