Din te er fyldt med insekt- og svampegift

Dårligt nyt for te-drikkere i hele verden.

Flere te-mærker, blandt andet verdens mest populære te - den gule “Label”-te fra Lipton indeholder uhyggeligt store og ulovlige mængder er pesticider. Blandt andre to forbudte og ulovlige former for insektgift.

Det skriver GreenPeace i en ny rapport.

I alt har organisationen fundet kraftige spor af 34 forskellige, farlige sprøjtemidler.

I en prøve med 46 forskellige te-produkter, blev der i 29 af dem fundet pesticider, som er strengt ulovlige at bruge i tedyrkning.

Ét af dem er insektmidlet monocrotophus - det samme middel, som ved et uheld slog 23 indiske skolebørn ihjel, fordi køkkenpersonalet havde hældt madolie i beholdere, som tidligere var blevet brugt til at opbevare giften.

Et andet af midlerne, som også blandt andre er blevet fundet i den populære 'Twinings English Breakfast'-te, er sprøjtegiften DDT (dichlordiphenyltrichlorethan). Og dét på trods af, at midlet har været ulovligt at anvende i indiske landbrug siden 1989. I Danmark har DDT været ulovligt siden 1969. Stoffet har vist sig at være særligt farligt for en del rovfuglearter, og førte faktisk til, at vandrefalken uddøde i det nordøstlige USA, mens den andre steder i verden gik kraftigt tilbage.

I den populære Lipton Yellow Label-te blev der fundet 16 forskellige sprøjtemidler.

Ifølge GreenPeace, har flere af te-firmaerne, blandt andet storproducenten Unilever, heldigvis allerede reageret på organisationens rapport, og vil foretage en større undersøgelse af sagen.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip