Dine børn kan koste dig en formue, hvis de ikke er forsikrede

Advokaten Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen i Advodan havde fornylig en sag med en familie, hvor erstatningen lød på 250.000 kroner.

Familiens otte-årige barn havde mistet yderste led af en finger, da et andet barn smækkede en dør i over den. Heldigvis havde familien, hvis barn smækkede døren, en ansvarsforsikring.

Men nu minder advokaten om, hvor vigtigt det er, at ens børn er forsikrede.

Læs også: Så meget koster dine børn

- Heldigvis er der ikke voldsomt mange sager, hvor børn skader andre, men det er store beløb. Hvis først uheldet er ude, går det stærkt, siger Litten Posselt Olsen til Dagens.dk.

Ansvarsforsikringen er oftest inkluderet i en almindelig indboforsikring. Men sådan en har 18 procent af danskerne ikke, ifølge tal fra Forsikring og Pension fra august 2013.

En ansvarsforsikring dækker de fleste skader, man selv er skyld i - dog ikke hvis det er med vilje. Grunden til, at børn under 14 år automatisk er dækket af ansvarsforsikringen er, at det er svært at afgøre, om skaden er forvoldt med forsæt eller om det skyldes tankeløshed.

Børn på under fem år vil normalt ikke kunne gøres ansvarlige for deres handlinger, og derfor bortfalder erstatningsansvaret oftest. Men er barnet mellem fem og 14 år, kigger man på, om et barn i samme alder normalt ville handle tilsvarende i en lignende situation.

Læs også: Få din løn til at række måneden ud

- Forestil dig, at et barn i vrede smækker døren i klasselokalet meget voldsomt i og dermed ikke tager hensyn til, at der kunne stå en klassekammerat på den anden side, som kunne få hånden i klemme. I den situation kan man sige, at barnet har handlet mere uforsigtigt end det, man typisk forventer af barnet. Og derfor har barnet et erstatningsansvar. Hvis barnet er skyld i, at en anden får en méngrad, så kan der blive tale om en betydelig erstatning, siger Litten Posselt Olsen. En ansvarsforsikring dækker ikke skader, som sker under børnenes fælles leg eller når de dyrker sport.

I sådanne tilfælde er det sjældent, at nogen af børnene kan gøres ansvarlige.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip