Dine mentolsmøger bliver ulovlige

EU's længe ventede tobaksdirektiv, der blev fremlagt i Bruxelles onsdag, lægger op til nye skrappe regler for tobaksforbruget i Europa.

Blandt andet skal tilsætning af stærke smagsstoffer til tobakken som mentol, lakrids eller vanilje forbydes.

Samtidig skal advarslerne mod rygning fremover dække 75 procent af en cigaretpakke mod 40 procent i dag.

- Vi forbyder ikke rygning, men vi gør det mindre attraktivt. Tobak burde se ud som tobak og smage som tobak, og forslaget sørger for, at attraktive indpakninger og smag ikke bruges som markedsføringsstrategi, siger EU's sundhedskommissær, Tonio Borg.

Kommissæren henviser blandt andet til cigaretter med chokolade - eller vaniljesmag, som fremover forbydes, hvis direktivet bliver vedtaget af Europaparlamentet og EU's ministerråd.

Det nye direktiv opretholder også et 10 år gammelt forbud mod snus i EU, hvor Sverige imidlertid har en undtagelse.

Den svenske snustobak må dog ikke eksporteres til udlandet, hvilket har gjort svenskerne rasende.

- Jeg er meget skuffet over, at man forbyder det mindst farlige tobaksprodukt, mens eksempelvis pakistansk snus i Storbritannien og skråtobak i en række lande er tilladt, siger den svenske handelsminister, Ewa Björling, til nyhedsbureauet TT.

- Det irriterer mig umådeligt, at man ikke tager hensyn til videnskabelige fakta, som at snus er mindre farligt end cigaretter, konstaterer ministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip