Direkte fly til San Francisco giver 100 københavnerjob

07/04/2013 16:00

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Organisationen, der blandt andet arbejder på at bedre turismens og erhvervslivets vilkår, har regnet sig frem til, at alene den ruteåbning vil øge turisternes bidrag til økonomien i hovedstaden med 77 millioner kroner årligt, og at det vil - statistisk set - kaste over 100 job af sig.

Men det er ikke kun derfor, Wonderful Copenhagen er i strålende humør. Ruteåbningen ligger i tråd med det målrettede arbejde, organisationen udfører for at øge luftfartstrafikken til visse destinationer. Det sker gennem ruteudviklingsprojektet Copenhagen Connected.

Umiddelbart kunne man tro, at en direkte forbindelse mellem San Francisco og København for langt den største del ville være baseret på at sende rejseglade danskere til det solrige Californien. Men sådan hæger det ikke nødvendigvis sammen, forklarer Ole Andersen, salgs- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen.

»Den direkte rute betyder også, at indbyggere i Californien kan komme nemmere til København. Det kommer blandt andet til at komme krydstogterne til gode,« siger han til Berlingske Business og tilføjer:

»Derudover ved vi, at de direkte ruter er fremmende for erhvervslivet. Det kan komme danske virksomheder inden for eksempelvis cleentech og medico til gode.«

Netop på grund af sidstnævnte branchesammenfald mellem Californien og Øresundsregionen er Wonderful Copenhagen mere end tilfreds med, at ruten nu kommer op at stå. En direkte rute mellem San Francisco og København har længe været på organisationens ønskeliste.

Nu håber Ole Andersen så, at der også er helt i sprøjten, når det kommer til andre af organisationens ønskedestinationer. Højt på listen er direkte forbindelser til asiatiske destinationer som Seoul, Hong Kong og flere vestkinesiske storbyer. På den anden side af Atlanterhavet er det byer som Houston og Seattle, der frister.

Derudover ser han gerne, at der kommer flere daglige forbindelser til eksempelvis New York - det specielt fordi den amerikanske østkyststorby er det erhvervsmæssige knudepunkt, det nu engang er. Wonderful Copenhagen lurer også andre storbyer, der kan fremme turisme og erhverv.

»Når vi kigger på, om en destination er interessant, så er der flere faktorer. Det skal helst være mere end en rute til Mallorca, hvor det jo mest er danskere på ferie, der udgør passagererne. Dubai er et eksempel, hvor selve destinationen ikke i sig selv er så vigtig - men der er derimod byens status som lufthavnshub,« siger Ole Andersen og tilføjer:

»Dubai tager den omkringliggende trafik. Deriblandt til Indien og Australien.«

Det handler ikke specielt om, at det er SAS, der skal satse på ruterne. Wonderfull Copenhagen arbejder aktivt på at få ethvert flyselskab til at gå ind på ruterne.