Direktør: Kære Pleje lukker som følge af udbud

Kære Pleje, Kolding har i dag valgt at indgive konkursbegæring. Det sker som en direkte følge af det udbud, Kolding Kommune gennemførte i efteråret 2013, hvor resultatet blev, at kommunens betaling for Kære Plejes ydelser blev nedsat med 25 %.

- Vi gjorde allerede dengang opmærksom på, at det ikke er muligt at drive privat hjemmehjælpsvirksomhed på en ordentlig måde til denne pris Vi kan se nu, at kommunens betaling end ikke dækker vores lønomkostninger, heller ikke selv om vi har effektiviseret og fået vores medarbejdere til at løbe endnu stærkere end før, siger direktør Mirela Tanovic.

Eneste måde at få økonomien til at hænge sammen på er at øge antallet af besøg, som hver enkelt medarbejder skal nå hver dag. Det kan kun ske ved at gennemføre besøget hos den enkelte borger hurtigere, hvilket vil medføre store serviceforringelser, som Kære Pleje ikke vil være med til.

Stort plejefirma konkurs: 500 ældre risikerer at stå uden hjemmehjælp

Den lavere betaling gælder ikke for den kommunale hjemmepleje, for den er ikke bundet af udbudsprisen og har derfor de samme midler til rådighed som før udbuddet. Det siger sig selv at denne konkurrenceforvridning ikke er holdbar.

- I denne sag er borgerne blevet gidsel. Vi har haft 505 visiterede borgere, og de skal alle til at finde et andet sted at få deres hjemmehjælp. Jeg føler, at jeg nu svigter de mange ældre borgere, og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal få fortalt min mange dygtige medarbejdere, at deres arbejdsplads ikke længere eksisterer. Det bliver med blødende hjerte, siger Mirela Tanovic.

- Vi har gjort alt for at undgå lukningen af Kære Pleje i Kolding. Vi har adskillige gange været i dialog med kommunen – uden resultat. Medarbejderne har tilbudt at gå ned i løn, hvilket dog ikke er sket, og på mange andre områder har vi arbejdet hårdt for at kunne fortsætte. Men vi må i dag erkende, at den gode vilje fra vores side ikke er nok til at kæmpe mod kommunen, tilføjer direktøren.

Kære Plejes afdelinger i Fredericia og Middelfart berøres ikke af konkursen.

 

Dagens Gossip