Direktør: Troels Lund blandede sig fra dag ét

Samme dag i juni 2010, som Skat København havde indledt Stephen Kinnocks skattesag, fik direktøren for Skat København, Erling Andersen, et opkald fra Skatteministeriet.

I den anden ende af røret var produktionsdirektør Steffen Normann Hansen fra ministeriet, fortæller Erling Andersen under afhøring i Skattesagskommissionen torsdag.

Skattedirektøren havde ansvaret for den konkrete behandling af Thornings mand, Stephen Kinnocks, omstridte skattesag, der handlede om Kinnocks skattepligt i Danmark.

Ifølge Erling Andersen var telefonopkaldet en reaktion på, at Thorning i pressen havde sagt, at Thorning-parret var i dialog med Skat, efter at dagbladet BT få dage forinden havde skrevet om sagen for første gang.

- Han siger direkte, at ministeren (Troels Lund Poulsen (V), red.) ikke mener, at hun (Helle Thorning-Schmidt (S), red.) skal have lov til at slippe af sted med det.

- Vi må skrive til hende, at vi i hvert fald ikke kender noget til det.

- Det er jeg meget imod. Det er dybt usædvanligt. Jeg synes, det er lettere chikaneagtigt. Det handler om oppositionens leder, siger Erling Andersen.

Erling Andersen præciserer, at det er Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, der har bedt Normann Hansen tage kontakt til Erling Andersen efter dialog med daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Skattedirektøren var desuden meget fortørnet over et forløb i sommeren 2010, hvor Peter Loft bad ham lægge navn til et citat i en pressemeddelelse om, at Skat København kiggede på Kinnocks skattesag efter BT's avisskriverier.

- Det er yderst usædvanligt. Jeg tror, at man kun har brug for én hånd, hvis man skal tælle de pressemeddelelser, Skat nogensinde har sendt ud i personsager. Det gør vi aldrig, siger Erling Andersen.

Alligevel gik han med til det. Og selvom Erling Andersen den dag i dag mener, at det var forkert at udsende pressemeddelelsen, mener han ikke, at citatet var i strid med Skats tavshedspligt i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip