Discovery Channel hylder Nelson Mandela

For første gang på tv giver nogle af de personer, der har været tættest på Mandela, et bevægende og intimt portræt af den legendariske leder.

Der indgår også en række samtaler med Mandela selv, herunder Mandelas egne optagelser, produceret i forbindelse med bogen ”A Long Walk to Freedom”.

Gennem stærke arkiv-klip samt oprigtige interviews med blandt andre den tidligere sydafrikanske præsident FW De Klerk, en række politiske aktivister, den britiske journalist Brian Widlake Andrew, der var den første til at få et globalt interview med Mandela samt Ahmed Kathrada og Andrew Mlangeni, der begge sad fængslet med Mandela, fortæller dokumentaren, hvilke begivenheder og beslutninger, der gjorde Mandela til den legende, han er i dag.

Ligeledes går “The Making of Mandela“ i detaljer omkring, hvordan Mandela bekæmpede og væltede det mest racistiske regime i verden og forenede et land med adskillige ar på sjælen.

Mandela gik fra at være lidenskabelig frihedskæmper, der overvandt intens forfølgelse og fængselsstraf, til at blive leder af sit eget folk for siden hen at blive en global inspiration for hele verden.

Og nu har hans død ligeledes rørt alle mennesker blandt alle racer, og der hersker næppe nogen tvivl om, at hans arv fremover vil leve videre ikke blot i Sydafrika, men i resten af verden.

”The Making of Mandela” sendes i morgen klokken 22 på Discovery Channel.

 

Dagens Gossip