Diskoteker optager din fuldemandssnak i køen

Der er god grund til fremover at tænke lidt ekstra over, hvad du siger, når du står i kø til en natklub.

Flere diskoteker har nemlig indført lydovervågning i døren som supplement til videoovervågningen. Det skriver metroxpress.

- Der sker jo tit det, at fulde folk ikke kan huske, hvad der er blevet sagt, så det er til alles fordel at have lydoptagelser i forbindelse med anklager om trusler eller diskrimination, siger Adam Falbert til metroxpress.

Han er direktør for Restaurations Kompagniet, der står bag kæder som A-Bar, Heidi's, og L.A. Bar.

Restaurations Kompagniet tester i øjeblikket lydovervågningen fire steder, men vil ikke oplyse hvor.

Idéen er dog kommet for at blive og vil i de kommende år sprede sig, forudser Stinne Hjorth-Andersen, chef for brancheorganisationen Horesta Natteliv.

Overvågningsforsker Peter Lauritsen fra Aarhus Universitet kan godt se pointen.

- Det kan være med til at skabe større sikkerhed for dørmænd og muligvis også bruges i opklaringsarbejdet bagefter, siger han.

- Men det fanger jo også folk, der ikke har gjort noget forkert, og de bryder sig nok ikke om, at deres intime snak skal florere på internettet, tilføjer han, med henvisning til at overvågningsklip med uskyldige somme tider slipper ud.

Det Kriminalpræventive Råd er også skeptisk over for lydoptagelserne:

- Vi så hellere, at man prioriterede at give dørmændene uddannelse i konflikthåndtering for at forebygge uheldige episoder, siger sociolog Maria Bislev til metroxpress.

/ritzau/

 

Dagens Gossip