Disse 5 gode råd gør dit job liv lettere

Vi lever i uforanderlige tider, hvor ingen kan være helt sikker på noget som helst. Begrebet ’livstidsstillinger’ kan ingen regne med mere.

Snarere har de fleste efterhånden prøvet at blive fyret på et eller andet tidspunkt i deres liv. Og det går hurtigt! Måske er den virksomhed, du arbejder i, ved at blive solgt lige NU?

Karriererådgiver Anne Maria Valentin oplever også, at mange er præget af den usikkerhed, der sniger sig ind på de fleste af os.

Få her hendes fem gode råd, som måske kan hjælpe dig til bedre at komme overens med den nye situation på jobmarkedet:

1. ’Keep moving’

Vær klar til at flytte dig fra en situation til en anden, uanset om du synes, du er klar til at gå videre. Vær villig til at lære hele tiden og ikke mindst aflære!

Plejer er død og du skal være parat til at flytte dig derhen, hvor det gir mest mening. Tricket er at opdage, at der både er ’ups and downs’ på en rejse. Forsøg derfor at nyde både op og nedturene! Det er i modvind, at vi får mulighed for at træne utrænede muskler!

Har du prøvet at få afslag på et job, fordi du var for overkvalificeret? På Oestrogen.dk fortæller karriererådgiveren Anne Marie Valentin hvordan, du kan ændre det.

2. Vær venlig ved dig selv!

Lad være med at kritisere dig selv (så meget), som du måske plejer! Vi kvinder er ofte hårde ved os selv og bruger meget energi på at tænke over hvad, vi kunne have gjort anderledes eller bedre. MEN vi kan ikke lave det om, vi har gjort, men vi kan vælge at lære af det. Hav fokus på dine drømme og på, hvordan du kan tage indflydelse på i dag, fremfor at ærgre dig over i går!

3. Vær kreativ!

Tillad dig selv at være kreativ og tro på dine idéer og din fantasi. Din evne til at tænke innovativt hjælper dig med at tackle din jobsituation på bedst mulig måde; hvis du gir lov!

4. Elsk hvad du gør!

Det er helt vildt vigtigt at elske, hvad du arbejder med! Hvorfor skulle du ellers gøre det? Lad være med kun at arbejde for at tjene penge. Arbejd med det, du kan lide, ellers bliver du alligevel aldrig rigtig god til det. Det er et valg at finde det i jobbet, du elsker, og fokusere på det. Ellers... gå videre og tro på du kan!

Hvordan opfatter andre dig? Test dig selv på Oestrogen.dk

5. Find balancen

Dette er lettere sagt end gjort, men det er vigtigt at finde en balance mellem job og fritid, så forsøg i det mindste! Mange af os har svært ved at finde denne balance, fordi vi bliver så optagede eller føler os så forpligtede af vores arbejde, at vi er ’på’ hele tiden. Vi ved alle sammen godt, inderst inde, at det kun holder en tid og at vi slider os selv op, hvis vi ikke zapper ud, selvom man godt liiiiiige kunne…..

Af Malene Fich Weischer, Oestrogen.dk/NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip