Disse mødre lever længst


Drømte du om at blive ung mor, men ville omstændighederne at du først fik dem i en sen alder, så er det spild af tid at være ked af det.

Glæd dig i stedet over, at du var sund og frisk nok til at lave børn, også selvom du ikke var helt ung mere. Og glæd dig over, at det er et tegn på en lang livsbane. Er du træt af, at din ’gravide’ mave – se hvordan du slipper for at være oppustet


Kvinder, der af naturlig vej får børn efter de er fyldt 33 år, har nemlig en tendens til at leve længere end de, der fik deres børn, inden de blev tredive. Det skriver health.com.Jo ældre jo bedre

Forskningen fra Boston University School of Medicine viser, at kvinder der får et barn på den naturlige måde, når hun er 33 år, har dobbelt så stor chance for, sammenlignet med yngre mødre, at leve indtil de 95 år eller mere.

Samtidig er chancerne firdoblet, hvis en kvinde bliver mor, når hun er 40 år.
Men det er der en naturlig forklaring på, siger doktor Thomas Perls, der er professor på Boston University:- Evnen til at få et barn naturligt i en sen alder påviser formentligt, at den kvindes reproduktive system ældes langsomt og derfor også resten af hendes krop.Kan du blive gravid, selvom du er på vej i overgangsalderen?

De ældre mødre bliver altså ikke gamle, fordi de får børn sent.

Nej, de lever længere, fordi de har en virkelig stærk krop samt god DNA, og netop derfor er de i stand til at få børn naturligt i en sen alder.

Du skal derfor ikke vente med at få børn, hvis du tror, du bliver ældre af det, forklarer doktor Thomas Perls:- Det er klart at det ikke betyder, at kvinder skal vente med at få børn til en sen alder, fordi de gerne vil forbedre deres chancer for at leve længere.

Dagens Mødre:

 

Dagens Gossip