Disse steder har du helt sikkert glemt at gøre rent

Selvom du har svunget rengøringskluden godt, kan der sagtens være steder i hjemmet, der huser millioner af bakterier. Den amerikanske rengøringsspecialist Carolyn Forte fra the Good Housekeeping Research Institute har fundet frem til nogle steder i hjemmet, hvor de fleste mennesker glemmer at rengøre.

Fjernbetjeningen

Vidste du, at din fjernbetjening er et af de mest beskidte elementer i dit hjem? Fjernbetjeningen går på skift fra hånd til hånd, og der ophober sig mange bakterier rundt omkring de små knapper. Rengør den ofte med et desinficerende rengøringsmiddel, der egner sig til elektronik.

Får du rengjort din sofa ofte nok? Se, hvordan du rengør din sofa på iasbellas.dk

Sportstasken

Din eller børnenes sportstaske er transportør af beskidt træningstøj, våde håndklæder og snavsede sko, men hvor tit vasker du egentlig din sportstaske? Hvis ikke din sportstaske kan tåle at komme i vaskemaskinen, kan du tørre den af med en våd klud og drysse lidt bagepulver i for at absorbere lugten.

Indkøbsposer

De fleste af os gemmer indkøbsposer, så de kan anvendes igen og igen til indkøb. Godt for miljøet og godt for bakterier, der gerne vil formere sig. Dine stofposer skal vaskes i vaskemaskinen på lige fod med andre stoffer for at fjerne bakterier.

- Vend vrangen ud ad dem, når du vasker dem, og vær opmærksom på posens stof, når du tørretumbler dem, råder Carolyn Forte.

Sprækken mellem komfur/køleskab og bordplade

Der ophober sig meget mere støv og flere bakterier, end du tror, i de små kroge i dit køkken. I sprækken mellem dit køleskab og bordpladen eller sprækken bag ved komfuret opsamler der sig skidt og snavs, som oftest bliver overset under rengøringen. Brug en støvkost til at komme ind i de små kroge.

Få tips til, hvordan du kan få et nyt køkken for få penge på madogbolig.dk

Udsugningen

De fleste af os gør først udsugningen i hjemmet rent, når den er tydeligt belagt med støv og snavs. For at holde snavset fra at hvirvle rundt i luften, anbefaler Carolyn Forte at bruge en støvkost, hver gang du gør rent.

Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS/NewsDesk, Aller Media.

 

Dagens Gossip