Dit smart-tv giver hackere nem adgang

Danskerne køber i stor stil de nye såkaldte smart-tv, der giver adgang til internettet og tjenester som Netflix og Youbio, hvor man kan downloade film og serier.

Men de nye smart-tv er ikke kun smarte.

Tv'ets internetadgang gør det sårbart over for hackere, advarer Kim Lindberg, der er dansk landechef hos firmaet Trend Micro, som sælger sikkerhedsløsninger til internettet.

- I takt med at flere apparater har netadgang, åbner vi flere døre for de it-kriminelle. Kommer de ind, kan de få adgang til et webcam. Dermed kan de følge med i og optage, hvad der sker i stuen eller soveværelset hos den ramte, siger Kim Lindberg.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Han understreger, at smart-tv'erne er nemme at hacke, fordi koderne ofte er korte som følge af, at fjernbetjeningen er besværlig at taste på.

Samtidig mener han ikke, at tv-producenterne tænker sikkerhed ind, fordi de ikke har den samme erfaring med hackere som computerproducenterne har haft i mange år.

- Vi kender fra pc-verdenen, at der er stort fokus på at holde de it-kriminelle ude. Det samme fokus er ved at komme på smartphones og tablets, men stort set ingen overvejer sikkerhedssituationen i forhold til smart-tv, siger Kim Lindberg.

LÆS OGSÅ: Nøgenløb hvor ALT får lov til at dingle frit

Hvis man vil undgå, at hackerne gennem smart-tv'et baner sig vej til webcam, netbank og hjemmets andre computere og smartphones, lyder rådet fra Kim Lindberg først og fremmest, at man bruger stærke kodeord - med mange tegn, både tal og bogstaver.

Desuden råder han til at sætte et klistermærke på webcam'et og smart-tv'ets indbyggede kamera og opdatere alle computere og apps med de nyeste sikkerhedsopdateringer.

Ifølge paraplyorganisationen for forbrugerelektronik i Danmark, BFE, vil der stå omkring en halv million smart-tv rundt omkring i de danske hjem, når året er omme.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip