DJØF kalder spindoktorer embedsmændenes beskyttere

23/05/2013 15:12

BNB

Nyheder
Det mener næstformanden i DJØF, Per Hansen, der har siddet med i den kommission, der har undersøgt brugen af særlige rådgivere.»Hvis vi skal værne om det danske neutrale embedsværk, er det helt afgørende, at vi bevarer de særlige rådgivere i danske ministerier«, siger Per Hansen og uddyber:»Hvis ikke vi havde de særlige rådgivere, så kunne det gå ud over de faste embedsmænds troværdighed, fordi de lettere vil kunne blive anklaget for at have for meget partipolitisk indflydelse«, siger han.Udmeldingen kommer, efter Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF) har kritiseret den eksisterende ordning, som fortsætter uændret.»I Dansk Folkeparti mener vi, at Danmark er på vej mod en amerikanisering af vores ministerier. Derfor foreslår vi, at man går helt væk fra at have spindoktorer ansat,« siger Peter Skaarup.Men det vil medføre store problemer, mener man i DJØF. Der eksisterer nemlig et stort behov for, at ministre har rådgivere, som kan varetage kontakten til partiet og udveksle meninger og dokumenter med partiansatte. Og den opgave hverken bør eller skal varetages af det faste embedsværk, påpeger Per Hansen.»Hvis vi forestiller os en situation uden særlige rådgivere, så vil der både opstår praktiske og juridiske vanskeligheder, som vi også beskriver i betænkningen«, siger han.Kommissionen konkluderer desuden, at den nuværende ordning fungerer tilfredsstillende, men at man skal være varsom med at rekruttere for mange særlige rådgivere. Det anbefales, at ministre maksimalt har to eller tre særlige rådgivere tilknyttet.

Mest læste i dag

Det mener næstformanden i DJØF, Per Hansen, der har siddet med i den kommission, der har undersøgt brugen af særlige rådgivere.

»Hvis vi skal værne om det danske neutrale embedsværk, er det helt afgørende, at vi bevarer de særlige rådgivere i danske ministerier«, siger Per Hansen og uddyber:

»Hvis ikke vi havde de særlige rådgivere, så kunne det gå ud over de faste embedsmænds troværdighed, fordi de lettere vil kunne blive anklaget for at have for meget partipolitisk indflydelse«, siger han.

Udmeldingen kommer, efter Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup (DF) har kritiseret den eksisterende ordning, som fortsætter uændret.

»I Dansk Folkeparti mener vi, at Danmark er på vej mod en amerikanisering af vores ministerier. Derfor foreslår vi, at man går helt væk fra at have spindoktorer ansat,« siger Peter Skaarup.

Men det vil medføre store problemer, mener man i DJØF. Der eksisterer nemlig et stort behov for, at ministre har rådgivere, som kan varetage kontakten til partiet og udveksle meninger og dokumenter med partiansatte. Og den opgave hverken bør eller skal varetages af det faste embedsværk, påpeger Per Hansen.

»Hvis vi forestiller os en situation uden særlige rådgivere, så vil der både opstår praktiske og juridiske vanskeligheder, som vi også beskriver i betænkningen«, siger han.

Kommissionen konkluderer desuden, at den nuværende ordning fungerer tilfredsstillende, men at man skal være varsom med at rekruttere for mange særlige rådgivere. Det anbefales, at ministre maksimalt har to eller tre særlige rådgivere tilknyttet.