Djokovic tager igen australsk titel for næsen af Murray

Novak Djokovic slog søndag for tredje gang Andy Murray i finalen ved Australian Open.

Den serbiske verdensetter gentog finalesejrene fra 2011 og 2013 over Murray, da han endnu en gang viste sig som den stærkeste i Melbourne med en hårdt tilkæmpet triumf.

Djokovic vandt en spændende og nervepirrende finale med 7-6, 6-7, 6-3 og 6-0 efter små fire timers toptennis.

Den 27-årige serber har nu vundet grand slam-turneringen i Melbourne fem gange i karrieren.

Det var nu ikke uden problemer, for efter en fin start på første sæt fik Djokovic udfordringer med en vabel på sin ene hånd.

Vabelen spolerede rytmen hos den senere vinder, der måtte se Andy Murray bryde tilbage og tvinge første sæt ud i en tiebreak. Selv om briten virkede ovenpå, så tog Djokovic tiebreaken med 7-5.

Andet sæt måtte også ud i en tiebreak, hvor Murray igen kom bedst fra start. Denne gang lykkedes det at holde nerverne i ro og vinde 7-4, hvilket betød, at der var udlignet til 1-1 i sæt.

Til trods for et servegennembrud i indledningen på tredje sæt kollapsede Andy Murray pludseligt. Et stigende antal fejl forårsagede flere skotske vredesudbrud, mens Novak Djokovic fik bedre styr på sit spil.

Serberen kunne forholdsvis nemt køre tredje sæt hjem, mens sjetteseedede Andy Murray virkede helt opgivende i fjerde sæt.

Murray har det generelt svært mod Djokovic, som han nu har tabt til syv gange i de seneste otte indbyrdes kampe.

Skotten har dog vundet sine hidtil eneste to grand slam-finaler over sin serbiske plageånd, nemlig US Open i 2012 og Wimbledon året efter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip