Djokovic vandt episk semifinale

4 timer og 43 minutter. Så længe måtte Novak Djokovic kæmpe med argentineren Juan Martin Del Potro, inden den førsteseedede verdensetter havde løst billet til årets Wimbledon-finale.

Det var en af den slags den kampe, hvor tilskuerne bagefter diskuterede om de nogensinde havde været vidner til en bedre tenniskamp. En kamp, der allerede er blevet udnævnt til at være en ny Wimbledon-klassiker, den bedste kamp siden finalen i 2008 mellem Rafael Nadal og Roger Federer. Ikke bare var det en intens og spændende forestilling fra første til sidste bold, kampen var også en demonstration af tennis på tårnhøjt niveau.

Inden kampen havde ingen af spillerne mistet et sæt i turneringen, så der var på forhånd lagt op til et tæt opgør, men at det blev så spændende var alligevel en overraskelse.

Del Potro skulle egentlig have været plaget af en knæskade, men det var ikke til at se. Han gav den ellers så sejrsvante Djokovic fantastisk modstand og kæmpede sig tilbage efter at have tabt både 1. og 3. sæt.

Sætcifrene 7-5, 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-3 i Djokovic' favør viser hvor tæt og nervepirrende det næsten fem timer lange drama endte med at blive. På forhånd var Djokovic favorit, men han fik sin sag for mod den ottendeseedede argentiner.

- Det var en af de bedste kampe, som jeg nogensinde har deltaget i, en af de mest spændende. Det var så tæt, sagde en tydeligt lettet Djokovic.

- Jeg kunne ikke adskille os, bortset fra da jeg var foran 2-1 og et break foran, og jeg mistede serven. Det er derfor, at han er en grand slam-mester. Han kom med nogle topslag - respekt til ham, sagde Djokovic.I finalen venter Andy Murray. Skotten slog polske Jerzy Janowicz i fire sæt, 6-7,6-4, 6-4, 6-3.

Det er andet år i træk, at Murray er i finalen i Wimbledon. Murray og Djokovic mødtes tidligere i år i Australian Open, hvor Djokovic vandt i fire sæt. Måske kan den lange semifinale have slidt så meget på serberen, at der bliver tale om en anderledes jævnbyrdig Wimbledon-finale på søndag.

 

Dagens Gossip