Djursland: Hestecollege åbner for lokale ryttere

Fra næste sommer er der åbnet for, at unge ryttere, der ønsker at dyrke ridesporten seriøst i kombination med en hg, kan gøre det på Danish Horse College uden nødvendigvis at skulle bo der.

- Det er fedt at gå her på Danish Horse College. Med tre gange træning i dressur og en gang spring om ugen lærer man virkelig noget. Og vores træner er rigtig god. Han kan se, om vores heste er i form, eller om de skal spares lidt en dag, siger Liza Engelmann Jensen, der er studerende på Danish Horse College.

Sammen med klassekammeraten Emilie Horne Møller er hun til springtræning i Djurslands Rideklub og fortæller om livet på Danish Horse College.

Peter Koefoed-Holm træner dem de obligatoriske fire gange om ugen. Og så kommer der af og til gæstetrænere, der ifølge pigerne bidrager med en ny vinkel på ridningen. Sidst har tidligere landstræner i dressur og tv-kommentator, Bjarne Nielsen, været forbi og givet nye input til dressurtræningen.

Begge piger er sprunget fra gymnasiet. Emilie i Horsens og Liza i nærheden af Kalvehave i det sydlige Sjælland, hvor hun kommer fra. Der var ikke tid nok til hesten ved siden af studiet, så de var nødt til at vælge. Da de hørte om Danish Horse College, var ingen af dem i tvivl om, at det var det rigtige valg.

- At læse på hg er helt passende. Det giver en god balance imellem skole og træning, og så er lærerne gode til at tage hensyn til, at vi skal have det til at hænge sammen. Selve undervisningen bliver tilpasset rideverdenen, så mange opgaver og cases handler om noget med heste, siger Emilie Horne Møller.

I Djurslands Rideklub har Danish Horse College fine faciliteter til træningen. De unge føler, de har alt, de skal bruge i rideklubben.

- Dem, der skal begynde på Danish Horse College, kan godt glæde sig. Både dem, der skal bo på skolen og dem, der skal bo hjemme. De vil opleve meget det samme som os på college, for det meste af dagen vil vi jo være sammen i skolen og i rideklubben, slutter Liza Engelmann Jensen.

 

Dagens Gossip