DMI advarer mod spejlglatte veje i aften

Hvis du skal ud at køre i aften- eller nattetimerne, så er det med at være forsigtig. DMI melder om risiko for lokale spejlglatte veje.

- I Jylland kan temperaturen nå ned på et par graders frost i nat. Med de våde overflader, der er nu efter regnen, så stiger risikoen for frysende våde vejbaner markant, siger meteorolog Thyge Rasmussen, DMI.

De farlige forhold på vejene skyldes, at det mandag aften og natten til tirsdag klarer op fra vest. Dermed forsvinder varmen fra jordens overflade uhindret op i atmosfæren.

Det får temperaturerne til at styrtdykke, og især i Jylland forventer meteorologerne, at luften sidst på aftenen og i nat kan komme under frysepunktet. Det giver, trods flittig glatførebekæmpelse, risiko for meget glatte veje, fastslår DMI.

Det er dog ikke kun vest for Storebælt, at bilisterne skal være ekstra opmærksomme, fortæller Thyge Rasmussen.

- I den østlige del af landet klarer det først op sidst på natten. Derfor er det usikkert, om temperaturen når helt ned til frysepunktet der, siger han.

- Men sker det, opstår der en lumsk glatføresituation, fordi de frysende våde vejbaner dannes midt i den travle morgentrafik.

DMI understreger, at temperaturen sagtens kan dykke de sidste kritiske grader, mens man sidder i bilen på vej fra et sted til et andet. Eller man kan køre fra et lunt område ind i koldt.

En våd vej kan sagtens forvandle sig til en regulær glatbane 100 meter længere fremme, lyder det.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip