DMI: Danmark får hvid jul med 24 timers forsinkelse

Når kalorierne fra julemiddagen skal fordøjes med en gåtur, får danskerne den hvide jul, som forskellige barometre har spået om hele december.

Koldere vejr og nedfald sender snefnug mod jorden, og der bliver de liggende foreløbigt, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Der vil være et hvidt lag mange steder i landet, som bliver liggende i flere dage. Havde det været for 24 timer siden, så havde vi haft hvid jul i år, siger vagtchef ved DMI, Henning Gisselø, til Ritzau.

I løbet af natten og morgenen 1. juledag er der faldet sne i den nordlige del af landet. Aarhus-egnen er den del af landet, som på nuværende tidspunkt har fået mest sne.

- Vi har fået uofficielle rapporter fra Aarhus, der siger op mod 10-12 centimeter sne, og det er også det, som vi kan se på vores kameraer, fortæller vagtchefen.

Det sner torsdag morgen i København, og sneen vil falde over den sydlige del af landet i løbet af dagen. Flere steder mod syd er det regn i øjeblikket, men det går over i sne, oplyser DMI.

- Det vil sne i formiddag i København og sprede sig længere sydpå. Vi kommer nok op på 5-10 centimeter sne, siger Henning Gisselø.

Alt tyder på, at sneen bliver liggende nogle dage endnu, da der er koldere vejr på vej.

- Temperaturen er generelt nedadgående, så det smelter ikke væk lige med det samme, siger han.

Temperaturen er omkring frysepunktet lige nu, og det kan give glatte veje.

I byen Røros cirka 400 kilometer nord for Oslo blev der klokken 05.00 torsdag morgen målt 34 frostgrader, og det er usædvanligt koldt selv efter norske forhold.

Stjerneklart vejr gjorde, at alle varmegrader forlod den lille by, der i forvejen er kendt for at være et af Norges koldeste steder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip