DMI: Raketvejret bliver hæderligt

Fyrværkeri-glade danskere skal ikke forvente en stjerneklar nytårsaften og nat, men mange steder i landet bliver raketvejret dog hæderligt, lyder det fra DMI.

Jyderne må ifølge prognoserne forberede sig på det dårligste vejr, forklarer vagthavende meteorolog Jeanne Mangerel.

»Jeg vil karakterisere nytårsvejret lidt ligesom julevejret. Vi fortsætter med den milde strømning fra sydvest. Det betyder, at i den vestlige del af landet bliver det skyet og med regn sidst på natten. I den østlige del af landet får vi forholdsvist klart vejr rigtig mange steder, og på Bornholm kan det blive klart det meste af aftenen og natten. Så det varierer lidt hen over landet,« siger hun.

På Bornholm og i de østlige egne vil termometeret vise mellem én og fire grader til nytår, mens det bliver mellem tre og fem grader vestpå. Vinden bliver let til frisk fra øst og sydøst, så raketterne vil formentlig ikke blive blæst væk, når de stryger til vejrs, uddyber meteorologen.

1. januar kan man pleje tømmermændene inden døre, for ude bliver det temmelig gråt, og medmindre man er tidligt ude af fjerene og bor i den østlige del af landet, skal man ikke forvente at se meget til solen på årets første dag.

»Hvis man er morgenfrisk, kan man være heldig at vågne op til lidt sol, men ellers bliver det gråt med lidt regn af og til,« forklarer Jeanne Mangerel.

De milde temperaturer, som har karakteriseret efterårs- og vintermånederne i 2013, ser desuden ud til at fortsætte ind i den første periode af 2014.

 

Dagens Gossip