Dna-teknik skal afsløre hundeejere

Skrevet af admin

27/12/2014

Mest læste i dag

Joe Gillmer havde et problem med hunde eller rettere deres ejere i sin ejerforening i en forstad til den amerikanske regeringsby, Washington D. C., hvor der ofte lå efterladenskaber fra dyrene i den nye forening med 368 ejerlejligheder.

- Der var mindst 60 hunde i området, så hvordan finder man frem til de skyldige? Skulle vi sætte 13 overvågningskameraer op for flere hundred tusinde kroner? Vi fik i stedet hjælp fra en bioteknologisk virksomhed, der sporer de skyldige via et dna-register, siger han til Washington Post.

- Når efterladenskaber fra dyrene bliver fundet på uhensigtsmæssige steder, bliver der fremover sendt bevismateriale til et laboratorium i Tennessee, siger Gillmer, der er med i ledelsen af ejerforeningen i Washington-forstaden.

Han er tilfreds med den nye ordning, som har eksisteret et år.

- Hidtil er det dog kun sket en gang, at det har været nødvendigt at sende prøver til laboratoriet, siger han til den amerikanske avis.

Selskabet Pooprints har siden 2010 samlet 30.000 hunde i dets DNA-register. Kunderne er først og fremmest ejerforeninger og boligselskaber, som er indstillet på at give bøder til hundeejere, der ikke overholder reglerne.

Det er planen at åbne filialer af selskabet i Storbritannien, og der er kommet forespørgsler fra flere andre lande i Europa.

/ritzau/