Dobbelt så mange nydanskere på tillidsposter i 3F

Optællingen viser, at antallet af nydanskere, der er blevet valgt som enten tillids- eller arbejdsmiljørepræsentanter i 3F, er steget fra 370 i 2007 til 705 i dag, hvilket svarer til seks procent af det samlede antal.

Ifølge lektor Steen Erik Navrbjerg fra Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) ved København Universitet går tendensen i 3F mod strømmen, da tillidsvalgte nydanskere generelt er voldsomt underrepræsenterede i fagforeningerne.

»Det er en stor stigning over få år. Da vi undersøgte omfanget i 2010, lå andelen af tillidsvalgte med anden etnisk baggrund end dansk på omkring tre procent. Det gjaldt også 3F,« siger han til Avisen.dk.

3F forklarer selv stigningen med en målrettet indsats for at udvikle uddannelsesforløb, der tager særligt hensyn til, hvor deres nydanske medlemmer er fysisk, og hvilke særlige behov, de har.

»Vi er heller ikke »for fine« til at komme ud i de religiøse og sociale sammenhænge, de er i. Vi er de steder, hvor de er. Det behøver ikke bare at være fagforening, vi går og ævler om,« siger Per Christensen, der er forbundssekretær i 3F og samtidig den eneste kandidat til posten som 3Fs nye forbundsformand efter Poul Erik Skov Christensen.

 

Dagens Gossip