Dødstal efter landsby-massakrer i Indien stiger til 56

Antallet af dræbte efter en række angreb mod landsbyer i det nordøstlige Indien er steget til 56. Det oplyser det indiske politi onsdag.

Bevæbnede grupper af mænd angreb tirsdag mindst to landsbyer i delstaten Assam. Politiet beskylder militante separatister fra Bodo-folket for at stå bag de blodige angreb.

- Indtil videre er 56 dræbt og 80 er såret, siger politiinspektør S.N. Singh til nyhedsbureauet AFP.

20 personer er indlagt på hospitaler i kritisk tilstand, tilføjer han.

Ifølge delstaten Assams regeringsleder, Tarun Gogoi, var der børn blandt ofrene for angrebet på landsbyerne.

- Det er et af de mest barbariske angreb i nyere tid, hvor de militante ikke engang skånede spædbørn, siger Gogoi til AFP.

De ansvarlige for massakrerne vil blive stillet til ansvar, forsikrer han.

Vidner fortæller, at de bevæbnede mænd hev beboere ud af deres boliger og skød dem på klos hold.

- Jeg så min kone og to børn blive skudt og dræbt for øjnene af mig, siger en beboer fra en af de to landsbyer. Han undslap drabsmændene ved at skjule sig under en seng, fortæller han.

De voldelige episoder kommer, efter at indisk politi mandag dræbte to Bodo-militante i Chirang-distriktet tæt på grænsen til Bhutan.

Tidligere i år flygtede omkring 10.000 personer fra det uroplagede og øde område efter en grænsestrid, der kostede mindst 46 mennesker livet.

Og for to år siden blev omkring 100 mennesker dræbt i etniske sammenstød i regionen.

Regeringen i Indien har onsdag indført et udgangsforbud i dele af Assam, skriver nyhedsbureauet Reuters. Delstaten støder op til Bhutan og Bangladesh.

Grupperinger af Bodo-folket hævder, at deres identitet, kultur og sprog er truet, og vejen til at beskytte minoritetens eksistens går gennem selvstyre, mener de.

Den indiske regering har tidligere forhandlet en fredsaftale med Bodo-folket med henblik på at give dem delvist selvstyre.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip