Døgnåben telefonlinje skal sætte stopper for doping

Indberetningerne kan både handle om specifikke topatleter, motionscentre eller bagmændene og det kriminelle marked i det hele taget, skriver avisen.

»Vi ved, at der foregår lyssky ting i organiseringen af doping, og hvis vi på den her måde kan få informationer om, hvad der foregår, gør det os i stand til at målrette vores indsats bedre. For eksempel kan det kaste lys over, om der er bestemte personer, sportsgrene, klubber eller miljøer, vi skal begynde at forhøre os om og undersøge nærmere,« siger direktør Lone Hansen fra Anti Doping Danmark til Politiken.

I lande som Australien og Storbritannien har antidopingmyndighederne i flere år haft en angiverlinje, hvor det er muligt at henvende sig anonymt. Tippene har adskillige gange ført til, at dopingjægerne har efterforsket bestemte personer eller miljøer og på den baggrund rejst sager, skriver Politiken.

Regeringen har med bred opbakning i Folketinget fremsat et lovforslag, der vil hæve strafferammen for grov dopingkriminalitet fra to til seks år.

Lederen Michael Ask fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter er glad for udsigten til borgernes hjælp til at bekæmpe dopingkriminalitet.

Mens politiet håber, at angiverlinjen kan føre til straffesager, glæder elitechef Jesper Frigast Larsen fra Danmarks Idrætsforbund sig over det nye »værktøj« mod dopingsnyd i elitesport.

»Vi må erkende, at vi ikke kan bero alene på dopingprøver, når folk som cykelrytterne Lance Armstrong, Michael Rasmussen og andre har været testet hundredvis af gange, uden at vi har kunnet afsløre deres snyd. Derfor må vi bruge mere klassisk detektivarbejde,« siger han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Samme melding lyder fra Dansk Atletik Forbund (DAF og Danmarks Cykle Union (DCU).

»Der er givetvis nogen, der ikke tør stå frem. Nu er der mulighed for at gøre det anonymt og fortroligt, og så tror jeg også, at der kommer flere informationer frem,« siger DAFs formand, Karsten Munkvad, til Politiken.

Telefonlinjen »Stop doping« bliver døgnbemandet af sikkerhedsfirmaet Akkurate, der har tidligere efterforskere fra politiet og PET blandt de ansatte.

 

Dagens Gossip