»Døgnfluer har jo også lov til at være her«

Tredje gang blev lykkens gang for sangskriveren Lise Cabble, kvinden bag sangen »Only Teardrops«, der lørdag aften strøg helt til tops fremført af Emmelie de Forest ved Europæisk Melodi Grand Prix i Malmø. Det skriver b.dk.

To gange før har Lise Cabble været med, i 1995 med »Fra Mols til Skagen« sunget af Aud Wilken og i 2011 med »New Tomorrow« med bandet »A Friend in London«.

»Man skriver jo mange sange, og nogle af dem dør undervejs af den ene eller anden grund, men denne her er bare gået hele vejen og har for eksempel ligget som nummer 1, 2 eller 3 i iTunes i hele Europa,« siger hun, da b.dk fanger hende - en smule tømmermandsramt efter at have festet hele natten - i bussen fra Malmø på vej til pressemøde i DR Byen.

»Jeg kommer da nok til at tjene en del penge på sangen nu, men først og fremmest håber jeg, det kommer til at åbne en masse døre for mig, også ude i verden, at vi har vundet. Det er et godt kort at kunne komme med, for i udlandet ved folk jo ikke nødvendigvis, hvem jeg er,« siger den tidligere frontkvinde i bandet Miss B. Haven, der har skrevet »Only Teardrops« sammen med Julia Fabrin og Thomas Steengaard.

Og så er hun simpelthen også »megastolt over at have skrevet noget musikhistorie.«

At kritikerne kalder hendes sang og grand prix-genren som helhed for »en døgnflue«, tager hun ikke så tungt:

»Nogle gange er det måske døgnfluer, men døgnfluer har jo også lov til at være her. Og tomme kalorier er jo også dejlige, i hvert fald mens man spiser dem,« siger hun til b.dk.

»Det kan godt være, at nogle af melodierne ikke holder, men faktisk er der rigtig mange klassikere, som vi stadig synger i dag, der startede som grand prix-vindere. Det har vi bare glemt. Hvem tænker for eksempel på, at når vi sidder sammen og synger: »Vi har der, åh-åh...«, så er det en gammel grand prix-vinder? Og i øvrigt synes jeg slet ikke, det er en typisk grand prix-melodi, vi har skrevet,« tilføjer hun.

Lise Cabble og resten af holdet bag vindersangen bliver sammen med Emmelie de Forest hyldet på Plænen i Tivoli kl. 17.30 søndag.

»Det glæder jeg mig til, det er bare ærgerligt med vejret. Jeg håber, folk husker at tage paraply med,« siger hun.

 

Dagens Gossip