»Vi har prædiket i mange år, at man skal bruge krisehjælp. Men det bliver brugt meget, meget lidt. Nogle medlemmer tør ikke bede om det, selvom de er blevet overfaldet af bander,« siger han.
Ofte vil lignende episoder, hvor man har stået overfor voldelige og truende personer udløse psykologhjælp til for eksempel politibetjente eller bankansatte, og i Arbejdstilsynet er man således ved at få øje på, at dørmændenes arbejdsforhold ikke er gode nok på området.
»Dørmændene er i en risikozone for at blive udsat for vold og trusler i deres job, derfor er det vigtigt at vi kigger på deres arbejdsforhold,« siger Anne Therese Schultz-Petersen, tilsynschef hos Arbejdstilsynet, til Avisen.dk.
Arbejdstilsynet i Ringsted og København vil i de næste uger forsøge at blive klogere på arbejdsforhold ved at besøge dørmandsuddannelsen på Hotel og Restaurantskolen, lyder det.
Ifølge Nick Ohlsson, der er fagansvarlig på dørmandsuddannelsen, er volden i nattelivet blevet mere ekstrem, og dørmænd kan risikere, at blive overfaldet med glasskår, bordben eller knive, og de psykiske konsekvenser for dørmændene er ikke belyst godt nok, mener han.
»Det her er et stort problem. Den største risiko er, at dørmænd går psykisk ned, mister evnen til at arbejde og ender som ensomme mennesker. Det trækker jo også familierne med ned,« siger Nick Ohlsson til Avisen.dk.
Han håber, at Arbejdstilsynets fokus kan være med til at forbedre arbejdsforholdene for dørmændene.
»Arbejdstilsynet skal sætte sit fingeraftryk på det her. De har manglet viden og forståelse omkring dørmændenes situation, men når de nu bliver klogere, så kan de tage fat i restauratørerne og selvfølgelig dørmændene selv,« siger han.