Døv Hollywood-skuespiller revser Mandela-tolk

Arrangørerne bag mindehøjtideligheden for Nelson Mandla forleden får en ordentlig bredside fra Hollywood. Marlee Matlin tilslutter sig kritikken af arrangementets døvetolk og stempler ham som en fidusmager uden kendskab til tegnsprog.

Den døve skuespillerinde finder det forkasteligt, at den uduelige mand fik opgaven ved tirsdagens mindehøjtidelighed og kræver, at der som minimum uddeles officielle skideballer.

Matlin fulgte begivenheden i Johannesburg fra sit hjem i Los Angeles og var rystet over tolkens inkompetance. »Han finder selv på tegn. Det er dog utroligt«, skrev hun på Twitter under højtideligheden.

I aftes fortsatte Matlin sin kritik i TV-nyhedsmagasinet »Entertainment Tonight:« »Den mand foretog sig intet, der bare lignede tegnsprog. Det er så nedværdigende for de døve. Jeg vil ikke engang forsøge at efterligne det«, sagde den Oscar-belønnede »Kærlighed uden ord«-stjerne.

De sydafrikanske myndigheder forsøger stadig at opklare, hvordan fup-tolken blev lukket ind på scenen foran et milliardstort TV-publikum og de cirka 60.000 tilstedeværende på stadion.

Matlin er ikke alene om sin sønderlemmende kritik. Washington Post er blandt de mange aviser, der er ude med riven, og bruger en legendarisk dansk entertainer til en sammenligning: »Man lægger kun mærke til sådan en funktion, når noget går galt, a la Victor Borges klodsede nodevendere«, skriver dagbladet i en leder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip