Dom gør pædofili-anklage til en arbejdsulykke

Det kan være invaliderende at blive fejlagtigt anklaget for seksuelle krænkelser mod børn.

En ny principafgørelse fra Ankestyrelsen slår nu fast, at en uretmæssig anklage om pædofili kan være en så stor psykisk belastning, at det skal behandles som en arbejdsulykke på linje med trusler og chikane. Det skriver Avisen.dk.

For de fleste pædagoger ender en uberettiget anklage om seksuel krænkelse af et barn nemlig med et evigt farvel til jobbet og længerevarende sygdom som følge af et voldsomt psykisk pres.

Formanden for pædagogernes fagforening Bupl, Henning Pedersen, kalder afgørelsen et "vigtigt signal":

- Det er en understregning af, at en uberettiget anklage eller mistanke har meget alvorlige konsekvenser. Det kan forfølge dig resten af dit liv, siger han.

Avisen.dk har tidligere beskrevet, hvordan et stort antal pædagoger hvert år udsættes for falske pædofili-anklager, der både kan ødelægge deres arbejds- og personlige liv.

Den konkrete sag, som Ankestyrelsen har taget stilling til, omhandler en mandlig ansat, der i 2010 blev anklaget for seksuelt overgreb mod på en pige i den institution, hvor han var ansat.

Oplevelsen var så voldsom en belastning, at manden gik psykisk ned. I afgørelsen understreges det, at det forhold, at den uretmæssigt anklagede ikke kan bevise eller godtgøre sin skyld i disse sager, medfører en særlig høj grad af psykisk belastning.

- Det er signal om, at en uberettiget anklage for seksuelt overgreb er en alvorlig psykisk belastning, der muligvis kan være en arbejdsskade, hvis der opstår psykiske symptomer i sammenhæng med hændelse, siger ankechef Lise Beder fra Ankestyrelsen.

I Bupl er man i gang med en større undersøgelse af sager om krænkelser af børn, som deres medlemmer anklages for.

De foreløbige resultater viser, at mellem 50 og 100 pædagoger i de seneste fem år er blevet anklaget for at have krænket et barn seksuelt i forbindelse med deres arbejde, men størstedelen af anklagerne er grundløse.

Kun i et enkelt tilfælde er en person blevet dømt for anklagerne. Derfor håber Bupl, at afgørelsen vil bane vejen for, at ofre for falske pædofili-anklager får lettere ved at få anerkendt anklager som enten arbejdsulykker eller arbejdsskader.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip