Dom i dag: EuroPark må ikke sende rykker for p-afgift i forruden

Mange bilister har prøvet at få en rykker for en ubetalt parkeringsafgift, selvom de aldrig har set girokortet.

For hvad nu hvis andre fjerner girokortet inden man selv ser den? Og EuroPark har været særdeles flittige til at sende en rykker for en parkeringsafgifter, som man rent faktisk ikke nødvendigvis var vidende om man havde fået.

Men den går altså ikke længere. Det slår Sø- og Handelsretten fast i en ny dom i dag.

Retten underkender nemlig det private parkeringsselskab EuroParks gebyrparksis, hvor der lægges et gebyr på 100 kroner på første rykkerskrivelse. Også selvom modtageren aldrig har set den oprindelige p-afgift.

Afgørelsen fra Sø- og Handelsretten var anlagt af Forbrugerombudsmanden og betyder, at EuroPark skal rette ind efter den højesteretsdom, der allerede i 2010 gav FDM medhold i, at EuroParks gebyrpraksis er ulovlig.

- Vi er naturligvis tilfredse med Sø- og Handelsrettens afgørelse, der endnu en gang understreger, at EuroParks fremgangsmåde har været ulovlig. Samtidig håber vi, at EuroPark nu vælger at opfylde både Højesterets og Sø- og Handelsrettens dom hurtigst muligt og får tilbagebetalt de ulovlige gebyrer, siger lederen af FDMs juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

Præcist som Højesteret slår Sø- og Handelsretten fast, at en p-afgift anbragt under vinduesviskeren ikke er garanti for, at ejeren rent faktisk også ser den. Den kan enten blæse væk eller blive fjernet af andre.

En p-afgift anbragt i bilens forrude er derfor ikke et tilstrækkeligt betalingspåkrav.

- Højesterets dom fra 2010 var ganske klar, og allerede dengang ændrede de øvrige parkeringsselskaber praksis i forhold til rykkergebyrer med undtagelse af EuroPark. Derfor er vi også glade for, at forbrugerombudsmanden efterfølgende er gået ind i sagen og nu altså har fået medhold i Sø- og Handelsretten, siger Per Alkestrup.

Han forventer nu, at Europark efterlever afgørelsen og tilbagebetale de ulovligt opkrævede gebyrer, og han opfordrer medlemmerne i FDM til at henvende sig hvis det ikke sker.

På dette link kan man hente en formular til brug for at få gebyret tilbage.

Hvad mener du om dommen? Skriv din mening her:

 

Dagens Gossip